Росія спростувала домовленість про участь ООН в евакуації цивільних з Маріуполя

Росія спростувала домовленість про участь ООН в евакуації цивільних з Маріуполя

Важливо
Росія спростувала домовленість про участь ООН в евакуації цивільних з Маріуполя
. Фото: АР

У Кремлі спростували заяву про те, що Володимир Путін погодився на участь Організації Об'єднаних Націй в евакуації цивільного населення з Маріуполя.

Про це повідомляє російське агенство "Интерфакс".

"Ця тема (евакуації цивільних з Маріуполя — ред.) була паном Гутеррешем озвучена, і вона далі опрацьовуватиметься. Якихось конкретних домовленостей у цій галузі не було", – заявив прессекретар Путіна Дмитро Пєсков.

Натомість він підтвердив, що президент Росії Володимир Путін запросив Гутерреша і представників Міжнародного комітету Червоного Хреста відвідати українських військовополонених, а також заявив, що Росія обіцяє опрацювати пропозицію генсека ООН про евакуацію мирних жителів з Азовсталі.

Що відомо

  • Генеральний секретар ООН Антоніу Гуттереш після зустрічі з президентом РФ та міністром закордонних справ Сергієм Лавровим заявив, що ООН готова стати гарантом гуманітарних коридорів в Маріуполі і Путін на це погодився.
  • У пресслужбі ООН також повідомили, що Путін погодився на залучення організації Об'єднаних націй і Міжнародного Комітету Червоного Хреста до евакуації мирних жителів із заводу "Азовсталь" в Маріуполі.
  • 26 квітня Гуттереш прибув з візитом до Москви, а напередодні генсек ООН провів перемовини з турецьким президентом Реджепом Таїпом Ердоганом. 28 квітня Гуттереш зустрінеться з Володимиром Зеленським.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 63. Текстовий онлайн

"Спочатку РФ планувала окупацію всієї України. Зараз — 5-6 областей" — Чмут і Жданов про війну, зброю та Придністров'я

Зустріч 40-ка міністрів на базі "Рамштайн" — це перше засідання військової антипутінської коаліції — Клімкін

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок