ДБР відкрило провадження через "плівки Єрмака"

ДБР відкрило провадження через "плівки Єрмака"

Ексклюзивно
ДБР відкрило провадження через "плівки Єрмака"
.

ДБР відкрило провадження за фактом оприлюднення відео, на якому чоловік схожий на брата голови Офісу президента Андрія Єрмака, нібито, проводить переговори щодо сприяння у призначенні на державні посади.

Про це Суспільному повідомив речник Держбюро Максим Білоусенко.

За його словами, провадження відкрили за чотирма статтями Кримінального кодексу. Серед них ч. 2 ст. 190 (шахрайство), ч. 2 ст. 328 (розголошення державної таємниці), ч. 2 ст. 344 (втручання у діяльність державного діяча) та ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем).

Як наголосив Білоусенко, відрите провадження не спрямоване проти депутата Гео Лероса, який першим оприлюднив відеозаписи. Білоусенко не повідомив решти подробиць справи через таємницю слідства.

Раніше про відкриття кримінального провадження через оприлюднені відеозаписи за фактом можливої корупції повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Що відомо

  • Нардеп від "Слуги народу" Гео Лерос оприлюднив відеозаписи, на яких чоловік, схожий на брата глави ОПУ Андрія Єрмака, проводить переговори про працевлаштування неназваних осіб на певні посади в органах влади.
  • Серед запропонованих посад звучали Київська митниця, Міністерство інфраструктури та Укрзалізниця. Також спілкувалися про телеканал "Україна" та Національний комплекс "Експоцентр України".
  • Сам Єрмак заявив, що подасть заяви до СБУ та ДБР щодо розповсюдженого відео з його братом.
  • Пізніше журналісти-розслідувачі встановили деяких фігурантів записів. На записах, окрім Дениса Єрмака, є його помічник та людина, яка знімала відео.

На початок