У Тростянці на Сумщині місцева територіальна оборона допомагала приймати пологи

У Тростянці на Сумщині місцева територіальна оборона допомагала приймати пологи

У Тростянці на Сумщині місцева територіальна оборона допомагала приймати пологи
. Тростянець, Сумська область, 30 березня 2022 року. Фото: Суспільне Суми / Андрій Крамченков

У Тростянці місцева територіальна оборона допомагала приймати пологи. Про це на своїй сторінці у фейсбук написав міський голова Тростянця Юрій Бова.

За його інформацією, у 23-річної жінки з села Кам'янка почалися перейми в легковому авто, яке приїхало до Тростянецької лікарні. Однак лікарня і пологове відділення в ній ще не працюють після обстрілів російськими танками. Тож пологи допомагали приймати хлопці з добровольчого формування Тростянецької територіальної громади, які чергували на посту поруч.

На світ з'явилася дівчинка, вперше в громаді після звільнення міста від окупації військовими РФ.

Пізніше екстрена бригада швидкої допомоги доставила матір з донькою до сусідньої Охтирки.

"Хлопцям з нашої територіальної оборони дякуємо і обов'язково їх відзначимо, як і Анну Крюк (ред. акушерка-гінекологиня Тростянецької лікарні та працівниця екстреної бригади швидкої допомоги)", — зазначив Бова.

Наразі тривають роботи з відновлення лікарні і пологового. Завдяки співпраці з благодійним фондом у пологовому поставили вікна, додав міський голова Тростянця.

Що відомо

  • Лікарня у Тростянці сильно постраждала внаслідок обстрілів російських танків. Там створили пункт невідкладної медичної допомоги. Після звільнення Тростянця постраждалих жителів міста доставили до Сум.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок