У Рівному заочно засудили бойовика з Донеччини, який воює на боці РФ

У Рівному заочно засудили бойовика з Донеччини, який воює на боці РФ

У Рівному заочно засудили бойовика з Донеччини, який воює на боці РФ
. Засуджений переховується та продовжує воювати проти України/Фото: управління СБУ в Рівненській області

Рівненський міський суд засудив до 12 років тюрми жителя Краматорська, який з вересня 2014 року воював проти України на боці самопроголошеної ДНР. Він збирав інформацію про дислокацію та переміщення ЗСУ, — повідомили в СБУ. Засуджений переховується від правосуддя на Донеччині та воює на боці РФ.

Що каже СБУ

За інформацією пресслужби СБУ Рівненщини, він розвідував дані з метою знищення Збройних сил України. Рівненський міський суд визнав чоловіка винним в участі у діяльності терористичної групи чи організації.

"Вказану особу засуджено до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі він переховується від правосуддя на тимчасово непідконтрольній українській владі території Донецької області та бере участь у війні проти України на боці російської армії", — зазначили у пресслужбі.

І додали, що початок терміну відбування покарання буде обчислюватись з моменту затримання та приведення вироку до виконання.

Що каже прокуратура

Речниця Рівненської обласної прокуратури Оксана Жужелька повідомила, що засуджений — житель Краматорська Донецької області.

"Спочатку він був членом, а пізніше старшиною окремої розвідувальної роти одного з незаконних військових збройних формувань — першої окремої Слов’янської мотострілецької бригади першого армійського корпусу міністерства оборони так званої ДНР. Довели також, що чоловік і досі сприяє діяльності організації та бере безпосередню участь у бойових діях проти підрозділів ЗСУ", — зазначила Оксана Жужельська.

З її слів, засудженого оголосили в розшук.

Читайте також

  • У Рівному заочно засудили жительку Донецька за державну зраду
  • Передавав дані про ЗСУ: підозрюваний у співпраці з РФ рівнянин у суді визнав провину
  • Завербованого рівнянина викрили на поставці деталей для ВПК Росії – СБУ
  • Диверсія і держзрада: на Рівненщині суд виніс вирок одеситу

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

На початок