Військові РФ змушують селян на Херсонщині виїхати до 28 квітня — Генштаб

Військові РФ змушують селян на Херсонщині виїхати до 28 квітня — Генштаб

Військові РФ змушують селян на Херсонщині виїхати до 28 квітня — Генштаб
Російські військові. Getty Images

Російські окупаційні сили наказали жителям селища на Херсонщині покинути населений пункт до 28 квітня. Також ЗС Росії активно встановлюють ППО на захопленій території.

Про це ідеться у вечірньому зведенні Генштабу.

"На тимчасово захопленій території Херсонської області, в селищі міського типу Велика Олександрівка, окупанти оголосили місцевому населенню про необхідність, у термін до 28 квітня, залишити населений пункт. До жителів, які не виконають наказ, буде застосовано примусову евакуацію", – зазначили у Генштабі.

Армія РФ здійснює наступальні дії у Східній операційній зоні з метою розгрому угруповання Об’єднаних сил, встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей та утримання сухопутного шляху з окупованим Кримом.

  • На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках суттєвих змін в обстановці не відбулося.
  • На Слобожанщині триває часткове блокування Харкова, руйнування його інфраструктури, ураження позицій захисників Харківщини із застосуванням авіації та артилерії.
  • В районі міста Ізюм підрозділи РФ намагаються покращити тактичне положення на напрямках Андріївка - Заводи та Дібровне - Курулька. Проводить заходи логістичного забезпечення угруповання окупантів.
  • На Донецькому та Таврійському напрямках росіяни, посиливши обстріли наявними засобами вогневого ураження, намагаються просунутись вглиб території України в районах населених пунктів Коровій Яр і Рубіжне, розвинути наступ в напрямку Запоріжжя. Успіху не мали, зазнали втрат.
  • В Маріуполі військові РФ продовжують знищувати місто, блокуючи місцевих жителів та частину ЗСУ в районі заводу “Азовсталь”.
  • На Південнобузькому напрямку РФ зосереджує основні зусилля на напрямках Херсон — Миколаїв та Херсон — Кривий Ріг. Проводить перегрупування військ, закріплюється на місцевості, посилює угруповання ствольної та реактивної артилерії, здійснює накопичення боєприпасів та ПММ.

"На тимчасово захопленій території Запорізької області, в місті Енергодар, співробітниками федеральної служби безпеки російської федерації продовжується проведення фільтраційних заходів", – зазначили у Генштабі.

Читайте також

"Якщо ми не позбавимося русифікації, то за 10-30 років матимемо таку ж війну" — інтерв'ю з Даніловим

Договір про гарантії безпеки. Питання Криму і Севастополя, а також ОРДЛО прописані окремими пунктами

Вторгнення Росії в Україну, день 61. Текстовий онлайн

Russia invades Ukraine — live updates from Suspilne 2.0

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок