215 дітей загинули в Україні через збройну агресію РФ — ювенальні прокурори

215 дітей загинули в Україні через збройну агресію РФ — ювенальні прокурори

215 дітей загинули в Україні через збройну агресію РФ — ювенальні прокурори
. Ілюстративне фото: Unsplash

Станом на ранок 25 квітня більш ніж 606 дітей постраждали в Україні внаслідок збройної агресії Російської Федерації. За офіційними даними, 215 дітей загинуло та понад 391 поранено. Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора.

Ці цифри не остаточні, оскільки продовжують встановлювати жертв серед дітей в місцях активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

За даними ОГПУ, найбільше постраждало дітей у Донецькій області — 124, Київській — 114, Харківській — 93, Чернігівській — 66, Херсонській — 44, Миколаївській — 43, Луганській — 37, Запорізькій — 27, Сумській — 17, у м.Києві — 16, Житомирській — 15.

  • 24 квітня внаслідок обстрілу військами РФ с. Красногорівка в Донецькій області загинули двоє дівчаток 5 та 14 років.
  • 23-24 квітня окупанти вкотре обстріляли Харківську область. У м.Чугуїв внаслідок обстрілу отримав поранення 11-річний хлопчик.
  • 23 квітня через обстріл с.Турове Богодухівського району Харківської області отримала поранення 12-річна дитина.

Півтори тисячі закладів освіти пошкоджені внаслідок щоденних бомбардувань та обстрілів українських міст і сіл збройними силами РФ. При цьому 102 з них зруйновано повністю, повідомили в ОГПУ.

Що відомо

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 61. Текстовий онлайн

Russia invades Ukraine — live updates from Suspilne 2.0

Підписуйтесь на розсилку Суспільного головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок