Росія вивезла близько 500 тисяч українців, з них не менше 5 тисяч дітей — Зеленський

Росія вивезла близько 500 тисяч українців, з них не менше 5 тисяч дітей — Зеленський

Росія вивезла близько 500 тисяч українців, з них не менше 5 тисяч дітей — Зеленський
. Володимир Зеленський, 12 квітня 2022 року. Фото: АР

За словами президента Володимира Зеленського, з різних окупованих частин України в РФ або окуповані східні українські території окупанти вивезли близько 500 тисяч людей. Про це він сказав на пресконференції 23 квітня.

"На сьогодні приблизно ми вважаємо, що біля 500 тисяч людей були вивезені з різних окупованих частин нашої держави на територію РФ або частково на територію окупованого Сходу.

Що стосується дітей, то числа немає, але десь близько 5 тисяч. Але це числа, які ми мали тиждень тому (16 квітня — ред.), які зараз, не можу сказати. Але їх точно не менше. Трагічність в моїй невпевненості саме в тому, що це число може бути більше", — наголосив глава держави.

Він також зазначив, що сказати точну кількість вивезених Росією українців неможливо, оскільки Україна не знає, скільки людей загинули, були закатовані чи поховані.

Війна. Усі останні новини

Що відомо

  • Російські окупаційні війська розпочали примусову мобілізацію на захоплених територіях Херсонської, Запорізької та Харківської областей. Під "мобілізацію" підпадають і медики, повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.
  • За інформацією Мінсоцполітики України, Мінпросвіти РФ готує проєкти нормативних актів, які дозволять передавати дітей-громадян України, примусово вивезених з тимчасово окупованих територій, до сімей російських громадян. У тому числі шляхом їхнього усиновлення.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 59. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок