На Чорнобильській АЕС з’явився супутниковий зв’язок Starlink

На Чорнобильській АЕС з’явився супутниковий зв’язок Starlink

На Чорнобильській АЕС з’явився супутниковий зв’язок Starlink
. УНІАН

Фахівці Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації (Держспецзв’язку) встановили термінал супутникового зв’язку Starlink, завдяки чому там став доступний мобільний зв’язок lifecell.

Про це йдеться в повідомленні Держспецзв’язку за 23 квітня.

Загалом за останній тиждень вдалося відновити роботу понад 120 базових станцій lifecell у Київській, Чернігівській, Донецькій і Луганській областях, де комунікаційна інфраструктура постраждала внаслідок бойових дій.

Крім того, фахівці Держспецзв’язку продовжують роботи з відновлення роботи "Укртелекому" в Бучанському районі на Київщині. Затримка пов’язується із замінуванням територій російськими військами.

Що відомо

  • 28 лютого до України прибула перша партія станцій супутникового Інтернету Starlink, а вже 19 квітня Starlink розпочав роботу над відкриттям представництва в Україні, повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.
  • 20 квітня в Україні скасували обмеження на користування інтернетом через термінали Starlink для всіх громадян та юридичних осіб. На період воєнного стану термінали можуть використовувати всі охочі.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 60. Текстовий онлайн

Цифрова блокада Росії та Starlink в Україні — інтерв’ю з міністром Федоровим

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок