З Херсонщини не змогли виїхати близько 1000 приватних авто

З Херсонщини не змогли виїхати близько 1000 приватних авто

З Херсонщини не змогли виїхати близько 1000 приватних авто
. Фото: Депо

24 квітня на блокпосту на виїзді з Херсонської області на Миколаїв через Снігурівку російські військові не випустили колону, близько 1000 приватних автомобілів, яка розтягнулася на 10 км. Про це Суспільному розповів один з учасників колони.

"Частина тих, хто намагався виїхати від учора змушені були ночувати у Єлизаветівці та Галаганівці. І сьогодні, оскільки їх знову не пропустили, вимушені були повернутися на Херсон. Така ж ситуація і з виїздом через Берислав на Кривий Ріг", - говорить чоловік.

Натомість журналіст Олег Батурін на сторінці у Facebook, написав, що люди продовжують виїжджати з Херсонщини на підконтрольну територію "новою" дорогою.

"Вчора одразу кільком моїм знайомим це вдалося - з Генічеського району, а також із Горностаївської громади. Людям довелося робити величезний крюк через Антонівку, але це того було варто. Сьогодні люди виїхали з Таврійської громади Каховського району о четвертій ранку. Вже віддзвонилися - проїхали! З Берислава теж люди проїхали. Поки всім моїм знайомим, які наважились, сьогодні вдалося виїхати", - написав Батурін.

Що відомо:

  • 23 квітня російські війська почали випускати самоходом жителів окупованої частини Херсонської області з боку сіл Високопілля та Давидова Брода. Про це на брифінгу вночі 23 квітня повідомив голова військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул.
  • З початку вторгнення російських військ в Україну з тимчасово окупованого Херсона виїхало понад 100 вчителів та понад 3 000 учнів.

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок