Виробник дронів Switchblade веде перемовини про додаткові поставки Україні

Виробник дронів Switchblade веде перемовини про додаткові поставки Україні

Виробник дронів Switchblade веде перемовини про додаткові поставки Україні
. БПЛА Switchblade-300, фото: Associated Press

Американська компанія AeroVironment Inc., яка розробляє безпілотники новітньої моделі Switchblade, веде перемовини з Україною про додаткове постачання апаратів. Про це в інтерв’ю Bloomberg заявив керівник компанії Вахід Навабі.

За його словами, дрони Switchblade виявилися "дуже-дуже ефективним засобом" на полі бою, і компанія-виробник "активно працює над збільшенням постачань американським військовим", а також Україні.

Водночас, зазначає Вахід Навабі, виробництво безпілотників ускладнене проблемами з постачанням комлектуючих, передусім мікропроцесорів. Тому AeroVironment Inc. просить Пентагон надати компанії пріоритетний статус.

При цьому бізнесмен запевняє, що компанія "має достатні запаси Switchblade на складах і готова виробляти ще тисячі й тисячі".

Читайте також: Польща вже надала Україні військової допомоги на понад $1,6 млрд

Як зазначає Bloomberg, з початком війни в Україні попит на безпілотні апарати зріс і у США. Так, Міністерство оборони країни розробило новий дрон Phoenix Ghost, схожий на Switchblade, спеціально для потреб Києва.

Спершу США надали Україні безпілотники Switchblade-300 вагою 2 кілограми, здатні вражати ціль на відстані до 10 кілометрів. Пізніше стало відомо про постачання Києву більш досконалої моделі цієї лінійки Switchblade-600.

Ці безпілотники здатні долати 39 кілометрів та зупинятися за 40 хвилин, перш ніж атакувати. Оператор дрона використовує сенсорну систему керування вогнем на основі планшета з можливістю пілотування вручну.

Війна. Усі останні новини

Що відомо

  • 13 квітня президент США Джо Байден схвалив надання Україні пакету військової допомоги на 800 мільйонів доларів. Він охоплює 155-мм гаубиці, безпілотники й бронетехніку берегової оборони, а також додаткові переносні зенітні та протитанкові засоби та мільйони набоїв.
  • Президент США Джо Байден 21 квітня заявив, що США виділять ще 800 млн доларів на озброєння Україні. Також США нададуть додаткових 500 мільйонів доларів економічної допомоги Україні і не пускатимуть російські кораблі в американські порти.
  • За даними Міноборони США, з початку роботи адміністрації Джо Байдена Штати виділили Україні понад 4 мільярди доларів на підтримку безпеки, зокрема понад 3,4 мільярда доларів з початку повномасштабного вторгнення Росії.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 59. Текстовий онлайн

Пентагон намагається прискорити виробництво зброї для України — Reuters

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок