"Генерали прокинулися з похмілля і зрозуміли, що у них армія — лайно" — Тіньков про армію РФ

"Генерали прокинулися з похмілля і зрозуміли, що у них армія — лайно" — Тіньков про армію РФ

"Генерали прокинулися з похмілля і зрозуміли, що у них армія — лайно" — Тіньков про армію РФ
. Олег Тіньков, червень 2019. Фото: OLGA MALTSEVA/AFP via Getty Images.

Один із найбагатших бізнесменів Росії Олег Тіньков, який потрапив під санкції, розкритикував "різанину" Москви в Україні і закликав Захід припинити "божевільну війну" в дописі в Instagram.

За словами Тінькова, він не бачить жодного бенефіціара “цієї божевільної війни”, гинуть невинні люди.

“Генерали прокинулися з похмілля і зрозуміли, що у них армія — лайно. А звідки армія буде хороша, якщо все інше в країні лайно і погрузло в непотизм, холуйстві і чинопочитанні? Кремлівські чиновники шоковані, що не тільки вони, а й їхні діти тепер влітку не поїдуть на Середземне море”, — написав Тіньков.

За його словами, 90% його росіян теж проти цієї війни. Решта 10% — "дебіли", сказав він.

“Шановний “колективний Захід”, будь ласка, дайте Путіну вільний вихід, щоб зберегти своє обличчя і припинити цю бійню”, — звернувся до західних політиків бізнесмен.

Тіньков — один із найвідоміших підприємців Росії, заснував Тинькофф Банк у 2006 році. До того, як Росія вторглася в Україну наприкінці лютого, статки Тінькова оцінювалися в понад 4,4 мільярда доларів, пише ВВС. Але відтоді, за даними Forbes, він втратив статус мільярдера, оскільки акції його банку різко впали.

Тинькофф Банк заявив, що не буде коментувати “приватну думку” свого засновника, зазначивши, що той більше не приймає рішень за бренд, пише ВВС.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 56. Текстовий онлайн

Війна на околицях Києва та життя в столиці. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок