В захопленій Кременній залишилось близько 20% населення — Власенко

В захопленій Кременній залишилось близько 20% населення — Власенко

В захопленій Кременній залишилось близько 20% населення — Власенко
. Луганська ОВА

В Кремінній, яку сьогодні захопили російські військові, залишалося близько 20% місцевих. Наразі немає можливості їх вивезти. Найближчим часом евакуаційні коридори можуть бути заблоковані й з інших міст Луганської області. Про це розповів голова Сєвєродонецької РВА Роман Власенко.

"Ситуація в Кремінній складна, далі немає куди йти, Сєвєродонецьк з точки зору стратегічного значення немає. Обстріли продовжуються, зараз пік. Якщо взяти Попасну цілодобово обстріл населеного пункту, жодного будинку немає вцілілого, 9 поверхові будинки складаються, там гинуть люди. Така ж ситуація в Рубіжному, Гірське, Золоте, там є інформація про загиблих", — розповів Роман Власенко.

За словами Власенко, евакуювати людей з кожним днем стає складніше. В Кремінній взагалі неможливо проводити евакуацію, бо російські війська у місті розстрілюють машини. В Кремінній залишалось близько 20% населення.

Власенко додав, що гуманітарні коридори не зможуть виправити ситуацію, оскільки російські війська не дотримуються домовленостей і не припиняють обстрілів. Наразі є можливість евакуюватись з Лисичанська і Сєвєродонецька.

"Поки є можливість їдьте, в нас залишають години, день – два це вже буде зробити не можливо, буде складно", — заявив Роман Власенко.

Що відомо

  • "Їхали два дні та дві ночі". Історія евакуації вихованців Луганського обласного будинку дитини
  • На Луганщині викрили чоловіка, який коригував артилерійські обстріли прифронтових міст
  • На Луганщині минулої доби армія РФ обстріляла 7 населених пунктів
  • В Кремінній ДСНС-ники загасили пожежу та ліквідували загоряння будинку в Лисичанську
  • 4 людей загинули, намагаючись виїхати з Кремінної

Читайте всі новини Донбасу в Telegram та Viber

На початок