COVID-19 на Рівненщині: прощання із померлою, нові підозри, тести медиків

COVID-19 на Рівненщині: прощання із померлою, нові підозри, тести медиків

COVID-19 на Рівненщині: прощання із померлою, нові підозри, тести медиків
.

На Рівненщині перевіряють наразі шість нових підозр на коронавірус. Про це зранку повідомив голова ОДА Віталій Коваль. Станом на ранок нових інфікувань в області не зафіксовано, додав він, таким чином число тих, у кого виявили COVID-19, залишається на позначці у дев'ять людей. Два випадки – летальні.

Вчора ввечері у Сарненській ЦРЛ померла друга жінка із села Тинне, їй було 58 років.

Голова Немовицької ОТГ Віктор Савчин, до якої входить село Тинне, у телефонному коментарі Суспільному повідомив, що прощання із померлою вчора ввечері 58-річною жінкою відбудеться 29 березня.

– Щойно віддали тіло (жінка була у Сарненській ЦРЛ,-ред.), воно запаковане у чорному мішку, труна повністю оброблена, зараз відбуваються певні формальності. Потім будуть везти з моргу прямо на кладовище, ніяких церемоній відбуватись не буде.

Нагадаємо, прощання із першою померлою 61-річною жінкою, в якої коронавірус підтвердили уже після смерті, у Тинному проходило без дотримань заходів безпеки, оскільки люди про це не знали. Прокуратура з'ясовує обставини спалаху. Наразі село закрите на виїзд і в'їзд, крім транспорту, що забезпечує життєдіяльність.

Суспільне також зв'язалось із головлікарем Сарненської ЦРЛ Василем Іванюком та попросило його прокоментувати інформацію про буцімто шість інфікованих лікарів – саме такі нічим не підтверджені публікації з'явились 28 березня ввечері на кількох рівненських сайтах. Ще у суботу ми не знайшли цьому підтвердження, у неділю очільник ЦРЛ сказав про це так:

– Це неправда. По деяких медпрацівниках були позитивні тести, відправили в ПЛР-лабораторію. Станом на 18-ту годину нам прийшло офіційне підтвердження, що з восьми пацієнтів, які ми подавали (з них четверо медпрацівників) – жодного позитивного підтвердження не було, тобто результат від'ємний.

Вчора лікар писав, що "у 17 карантинних, які перебувають на самоізоляції, а саме родичі хворих, швидкі тести усіх дали від'ємний результат".

Також головний санітарний лікар області Роман Сафонов підтвердив, що наразі інфікованих серед медиків немає, але додав, що оскільки лікарі – основна група ризику, тому вони будуть тестуватись регулярно.

Зазначимо, що зранку у неділю, 29 березня, у МОЗ повідомили, що в Україні зафіксовано 418 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, тобто за добу зафіксовано 109 нових випадків. Загалом уже є 9 смертей, 5 пацієнтів одужало (4 дорослих, 1 дитина).

Що ж до Рівненщини, то усі виявлені наразі випадки інфікувань – у жителів села Тинне. Голова ОДА також анонсував посилення обмежувальних заходів у Сарненському районі. Кілька днів тому до ЦРЛ приставили поліцію та Нацгвардію для попередження можливих правопорушень.

Автори: Наталія Стратонова, Іван Марчук

На початок