Тільки не полон, був готовий померти в боях за Чернігів, — Атрошенко

Тільки не полон, був готовий померти в боях за Чернігів, — Атрошенко

Тільки не полон, був готовий померти в боях за Чернігів, — Атрошенко
. ФОТО: Суспільне Чернігів

Міський голова Чернігова Владислав Атрошенко розповів Суспільному, що був готовий померти під час оборони Чернігова.

"Були найтяжчі дні, коли я і багато людей готувалися до вуличних боїв, і я особисто прийняв для себе рішення таке, що в мене не має варіантів інших, як разом з людьми загинути в боротьбі з російськими танками на вулицях Чернігова".

За словами Атрошенка, це непросте рішення для нього. Але він свідомо обрав такий шлях. Сказав, що готувався, зробив кілька дзвінків друзям. За його словами, він не міг залишити людей, які за нього голосували.

"І друге, це все-таки наші пращури, ніхто не бігав з міста ніколи. І бути першим в цьому питанні – це неправильно. Я зателефонував деяким своїм друзям, так сказати як заповіт, що треба робити з сім’єю і таке інше".

За словами міського голови, він розумів, що після його заяв на початку війни – йому потрапляти у полон до російських окупантів не можна.

"Якраз оці перші дні, бачив дві черги – коли люди свідомо отримували зброю, чітко розуміючи вірогідність загинути з автоматом Калашнікова проти БТР, БМП, танків, гармат, літаків – вона близька до 100%. Люди свідомо йшли на смерть фактично. Ці бійці ТРО – велика частина це свідомі патріоти, які реально йшли на смерть. Я великі надії покладаю, що ці жертви не дарма".

Дивіться повну версію інтерв’ю з міським головою:

Читайте також:

Стан доріг дозволяє відновити роботу громадського транспорту у Чернігові, – Атрошенко

На початок