Посли Італії та Франції повернулися до Києва

Посли Італії та Франції повернулися до Києва

Посли Італії та Франції повернулися до Києва
. Пам'ятник Богдану Хмельницькому на Софійській площі Києва, захищений від можливих руйнувань, 31 березня, фото: Maxym Marusenko / NurPhoto via Getty Images

Очільники посольств Італії та Франції в Україні — Франческо Дзадзо і Етьєн де Понсен — повернулися в Київ. Найближчим часом дипломатичні установи мають відновити там роботу.

Про повернення в Київ французького посла повідомив телеканал BFMTV, оприлюднивши відповідний сюжет. На відео видно, що над будівлею посольства піднімають прапор.

"Київ не захопили, Україна дала відсіч агресії, а ми хочемо бути якнайближче до влади (України — ред.), щоб надати підтримку й висловити солідарність", — прокоментував посол Франції в Україні Етьєн де Понсен.

Своєю чергою про повернення італійського посла заявив у Twitter міністр закордонних справ Італії Луїджі ді Майо: "Це символ Італії, яка не гає час, не припиняє вірити в дипломатію і наполегливо шукає шляхи до миру".

З початку вторгнення Росії в Україну посольства Франції та Італії перебували у Львові. Раніше про наміри повернутися в Київ заявляли зокрема посольства Бельгії та Чехії. А дипустанови Латвії, Литви і Туреччини вже функціонують у столиці.

Що відомо

  • Україна вже понад 51 день протистоїть військовій навалі РФ. За даними Генштабу, Росія намагається перейти до наступу на Донбасі, але ситуація, що склалася з комплектуванням бойових підрозділів, є критичною. Через брак людських ресурсів у РФ планують почати мобілізацію на національному рівні. ЗСУ продовжують стримувати військову агресію та нищать техніку росіян.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 52. Текстовий онлайн

Війна на околицях Києва та життя в столиці. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок