Школяр з Київщини, щоб допомогти сім’ї та друзям коштами, роздає рекламні листівки у Хмельницькому

Школяр з Київщини, щоб допомогти сім’ї та друзям коштами, роздає рекламні листівки у Хмельницькому

Школяр з Київщини, щоб допомогти сім’ї та друзям коштами, роздає рекламні листівки у Хмельницькому
. Суспільне Поділля

П’ятикласник із Ворзеля, Київської області, Данило Крячков знайшов підробіток у Хмельницькому, аби допомагати грошима сім’ї та друзям. Хлопчик разом з батьками залишив рідну домівку у перші дні повномасштабного вторгнення Росії в Україну. У Хмельницькому сім’я Данила оселилася не одразу.

Данилу Крячкову, із Київщини, 11 років. Хлопець втікав із батьками від повномасштабної війни у перший її день. У їхній будинок, у Ворзелі, влучив снаряд. Данило каже: встигли забрали із собою кота та деякі речі. Спочатку сім’я Данила зупинилася на Житомирщині. Деякий час жили у будинку, який опалювали дровами, розповідає Данило.

«Ми зібрали речі та й машиною поїхали. Ми їхали в Білогородку і там трохи переночували. В Житомирі у селі нас прийняли, дали хатину. Жили там 2 неділі. Аби зігрітись топили піч», - згадує Данило.

Данило Крячков розповідає, згодом оселилися в Хмельницькому. Навчатися дистанційно хлопчик почав в одній зі шкіл міста.

«Ми вирішили їхати в Хмельницький, думали, що тут квартири будуть. Але ми не знайшли, вже хотіли назад повертатися. За хвилину до нашого від’їзду нам зателефонували, і ми поїхали дивитися житло», - каже хлопець.

За словами Данила, його однокласники, також виїхали із Ворзеля. Зараз продовжують спілкуватись та намагаються допомагати один одному.

«Я їм трішки допомагаю. Вони мені скидають кошти, а я їм перекидаю на картку. Мій друг Кирило зараз у Польщі, він там з родиною шукає квартиру і я йому скинув гроші», - розповідає школяр.

Щоб допомагати друзям та сім’ї грошима Данило Крячков знайшов підробіток. Хлопець роздає листівки кілька разів на тиждень. Так працює по годині в день. Директорка модельної школи Ольга Федорович розповідає, таку роботу хлопцеві запропонувала, коли побачила його оголошення.

«Я в пості Данила прочитала, що він може вигулювати тварин, може виносити сміття. Одна із позицій, це була роздача листівок. Я надрукувала листівки про нашу школу і запросила Данилка. Одразу погодився, дуже хороший і чемний хлопчик», - говорить Ольга Федорович.

Як розповів Данило Крячков, окрім роздачі листівок, хлопець допомагає у центрі для переселенців.

Читайте також

  • Чи вистачає у Хмельницькій громаді житла для переселенців.
  • Слідуйте за голосом у навушниках: у Хмельницькому проведуть аудіопрогулянку містом.
На початок