Вбивство охоронця кафе у Полтаві: обвинуваченому оголосили вирок

Вбивство охоронця кафе у Полтаві: обвинуваченому оголосили вирок

Доповнено
Вбивство охоронця кафе у Полтаві: обвинуваченому оголосили вирок
. фото: Суспільне Полтава

Обвинуваченому у вбивстві охоронця полтавського кафе оголосили вирок. Віктора Малого позбавили волі на 15 років. Таке рішення 15 квітня ухвалила колегія суддів Октябрського райсуду Полтави. Напередодні обвинуваченому надали останнє слово. Він сказав, що своєї вини не визнає.

Справу щодо вбивства охоронця полтавського кафе "Ботанік" у суді розглядали понад два роки. У причетності до загибелі людини, незаконному зберіганні боєприпасів та підробці документів обвинувачують полтавця Віктора Малого. 15 квітня йому оголошують вирок.

"За сукупністю злочинів, шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим, остаточно призначити Малому Віктору Григоровичу покарання у виді позбавлення волі на строк 15 років", – говорить суддя Октябрського райсуду Полтави Віталій Микитенко.

Вбивство охоронця кафе у Полтаві: обвинуваченому оголосили вирок
Засідання суду. фото: Суспільне Полтава

Протягом цих років Віктор Малий не визнавав себе винним. Причетність до скоєного заперечив і під час останнього слова у суді.

"Я не вчиняв цього злочину, що мені інкримінують. Я висловлюю співчуття родині загиблого і дуже сподіваюся, що справжній вбивця буде знайдений", – каже обвинувачений Віктор Малий.

"Я задоволена в повній мірі. Найголовніше, що підозрюваний буде відбувати своє покарання за законом. І мені тепер є, що сказати бабусі, яка майже щодня телефонує і цікавиться протягом трьох років, коли все закінчиться і винний понесе покарання. Думаю, вона буде рада цій звістці. Недарма чекали три роки, щоб все закінчилось", – розповідає племінниця загиблого Миколи Сусли Марина Кільчевська.

Вбивство охоронця кафе у Полтаві: обвинуваченому оголосили вирок
Судді Октябрського райсуду Полтави. фото: Суспільне Полтава

Про позбавлення волі, під час судових дебатів, які були 14 квітня, клопотав прокурор Григорій Гринь.

"Під час судового розгляду були досліджені всі матеріали, які були зібрані під час досудового розслідування. Це і допити свідків, і експертизи, і відеозаписи, які були вилучені під час проведення слідчих дій. 15 років позбавлення волі – це максимальна межа для злочину, який був вчинений Малим", – каже прокурор Григорій Гринь.

Адвокат Олександр Рябоконь вину обвинуваченого вважав недоведеною і просив виправдувального вироку. Про це він заявив під час дебатів, які відбулися 14 квітня. 15 квітня спілкуватися із журналістами на камеру він відмовився. Проте зазначив, що на рішення суду подадуть апеляцію. Сам Віктор Малий Суспільному не розповів про те, як ставиться до вироку.

Що відомо:

  • 6 серпня 2019-го біля полтавського кафе "Ботанік" охоронець закладу Микола Сусла зробив зауваження чоловікові, що справляв нужду на вулиці. Останній вистрелив з пістолета і втік.
  • Віктора Малого обвинувачують за трьома статтями – це закінчений замах на умисне вбивство, підробка документів і незаконне зберігання зброї та боєприпасів. Санкція – до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.
  • Поранений Микола Сусла помер у лікарні у квітні 2020-го.
На початок