Крейсер "Москва" на плаву та рухається в бік Севастополя – CNN

Крейсер "Москва" на плаву та рухається в бік Севастополя – CNN

Оновлено
Крейсер "Москва" на плаву та рухається в бік Севастополя – CNN
. Крейсер "Москва" у порту Севастополя, 7 квітня. Фото: Maxar

Прессекретар Пентагону Джон Кірбі заявив, що крейсер "Москва" на плаву та рухається на схід, ймовірно до Севастополя. У США також не можуть підтвердити чи спростувати інформацію стосовно ракетного удару по кораблю, пише CNN.

Сполучені Штати заявили, що не мають достатньої інформації, щоб визначити, чи був корабель збитий ракетою. За оцінками Пентагону, на крейсері стався як мінімум один вибух, але це є великим ударом для Росії.

Що б не сталося з "Москвою", аналітики вважають, що його втрата сильно вдарить по російському флоту, а також національній гордості росіян.

"Москва" озброєна цілим рядом протикорабельних і зенітних ракет, а також торпедами, морськими гарматами та системами протиракетної оборони.

ОНОВЛЕНО 20:32. Крейсер "Москва", який учора підбили українські війська, догорає у Чорному морі, заявив голова Одеської ОВА Максим Марченко.

Що відомо

  • Українські військові 13 квітня заявили, що поцілили у російський крейсер "Москва", який погрожував захисникам острову Зміїного Одеської області.
  • За даними французького порталу новин військово-морської оборони Navalnews, на російському крейсері "Москва" можуть розміщувати до 16 надзвукових протикорабельних ракет типу P-1000 Vulkan.
  • У ОК "Південь" 14 квітня повідомили про те, що після влучання українських ракет на флагмані Чорноморського флоту Росії – крейсері "Москва" сталася пожежа. Після чого він почав тонути. Крейсер був уражений ракетами "Нептун" в Чорноморській операційній зоні та отримав суттєві пошкодження.
  • Острів Зміїний, що входить до Кілійського району Одеської області 24 лютого атакували російські війська. На острові перебували 13 прикордонників. Спочатку військові отримали пропозицію здатися, на яку відповіли відмовою. Після цього на Зміїний почався ракетно-артилерійський удар. О 22:05 24 лютого острів захопили.

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок