Авіацією по телятах: у селі біля Чернігова росіяни двічі бомбили ферму

Авіацією по телятах: у селі біля Чернігова росіяни двічі бомбили ферму

Авіацією по телятах: у селі біля Чернігова росіяни двічі бомбили ферму
. ФОТО: Суспільне Чернігів

Авіабомбами знищували корівники та склади з врожаєм. Ферму Юрія Стельмаха в Анисові, що біля Чернігова двічі бомбардували російські літаки – 20 і 21 березня. Внаслідок авіаударів загинули сотні голів скота, декілька людей отримали травми та одна загинула.

Також знищені два свинарники, контора, гараж для автомобілів, телятник, 2 скотарники, молочний пункт, лабораторія, приміщення зоотехніка і тракторний стан.

Юрій Стельмах, який розвивав ферму останні 20 років, показав те, що лишилося від телят після російського авіанальоту ввечері 21 березня. На землі – десятки обгорілих туш.

Вбиті тварини
Вбиті тварини. ФОТО: Суспільне Чернігів

Живцем згоріли та померли від осколкових поранень майже 8 десятків малих телят, 60 новонароджених і понад 4 десятки корів – це близько половини поголів’я. 2 російські авіабомби впали в 10 метрах від будівлі.

Вбиті тварини
Вбиті тварини. ФОТО: Суспільне Чернігів

Ще 2 російські авіабомби лягли біля свинарника та приміщення, де приймають молоко. Саме там у цей час перебували люди.

Біля приміщення стояли декілька людей, які прийшли за молоком та зарядити телефони. Від уламкових поранень одна людина загинула, один чоловік отримав травми ніг, ще одній жінці ампутували ступню.

Напередодні цього авіанальоту, розповів Юрій Стельмах, росіяни вдарили з літаків по околицях ферми та будівлях тракторного стану.

Юрій Стельмах
Юрій Стельмах. ФОТО: Суспільне Чернігів

Там у момент вибухів людей не було, лише зберігалась техніка і залишки врожаю.

Всього на складах було 200 тонн кормів для скота, 600 тонн жита та тисяча тонн вівса. Згоріли декілька тракторів і автомобілів.

Згоріла техніка
Згоріла техніка. ФОТО: Суспільне Чернігів

Чому росіяни два дні поспіль бомбили його ферму з авіації, Юрій Стельмах не розуміє, бо поруч позицій Збройних Сил не було, а туди, де стояли наші воїни, вони не стріляли. Припущення має лише одне.

"Таке враження, що був якийсь "кріт", який робив. Для чого це він зробив? Щоб вразити якомога більше людей. Ми ж роздавали безкоштовно молоко і м'ясо. Тільки через це".

Розбиті склади
Розбиті склади. ФОТО: Суспільне Чернігів

Збитки, завдані бомбардуваннями, Юрій Стельмах ще не рахував. Це має робити спеціальна комісія при облдержадміністрації. Поки її не було, фермер не може прибрати туші вбитих тварин та врожай, що лежить і догорає просто неба. Як далі розвивати тваринництво, він не знає.

Знищена ферма
Знищена ферма. ФОТО: Суспільне Чернігів

Посівну Юрій Стельмах сподівається розпочати, як тільки розмінують його поля. Поки що на них розкидані снаряди із землі стирчать залишки Ураганів.

Подробиці — у сюжеті:

Читайте також:

Російські війська обстріляли Городню

На початок