У Чернівцях пропонують перейменувати понад 150 вулиць, назви яких пов'язані з Росією

У Чернівцях пропонують перейменувати понад 150 вулиць, назви яких пов'язані з Росією

У Чернівцях пропонують перейменувати понад 150 вулиць, назви яких пов'язані з Росією
. фото: Суспільне Буковина

У Чернівцях зареєстрували петицію, у якій пропонують перейменувати понад 150 вулиць, назви яких пов'язані з Росією. Зокрема, це вулиці на честь російських митців, науковців, радянських військових та міст РФ.

Про це йдеться на сайті місцевих петицій.

Автор петиції Владислав Лесів створив таблицю, у якій вказав назви вулиць та пояснення, чому їх потрібно перейменувати.

Серед них вулиці — Зої Космодем'янської, радянської комсомолки, яка увійшла в історію як уособлення патріотизму радянської влади; Олександра Суворова, російського полководця; Валерія Чкалова, радянського льотчика-випробовувача.

Також автор пропонує змінити назви вулиць на честь російських міст — Уральської, Сибірської, Челябінської, Сахалінської та Саратовської.

"Під час повітряної тривоги чернівчани спускаються до підвалу на вулиці Достоєвського — росіянина, українофоба. І не замислюються про те, наскільки глибоко культурний простір України замулено в іменах не наших героїв", — пише автор петиції.

Нові назви вулиць пропонують визначити на громадських та експертних обговореннях.

Для того, аби петицію розглянули, потрібно зібрати 250 підписів. Станом на 14 квітня петиція має 192 підписи.

Що відомо

  • 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. В Україні оголосили воєнний стан та загальну мобілізацію.
  • Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.
  • 14 квітня — 50-й день від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну. За даними Генерального штабу ЗСУ, війська РФ перебувають в готовності до наступальних дій на Донбасі, продовжують спроби захопити окремі квартали Маріуполя, обстрілюють Харків, Херсон, Луганщину.

Читайте також

"Жодної назви пов'язаної з Росією". У Чернівцях пропонують перейменувати декілька вулиць

Містечко з модульними будинками. У Чернівцях планують звести житло для вимушених переселенців

Читайте нас у Telegram: головні новини Буковини

Станьте частиною Суспільне Буковина: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села. Пишіть нам на пошту редакції новин: [email protected].

На початок