Росія відповість на вступ Швеції та Фінляндії до НАТО — Медведєв

Росія відповість на вступ Швеції та Фінляндії до НАТО — Медведєв

Росія відповість на вступ Швеції та Фінляндії до НАТО — Медведєв
. Фото: АР

У разі, якщо Фінляндія та Швеція приєднаються до Північноатлантичного альянсу, Росія вдасться до заходів у Балтійському регіоні.

Про це заявив заступник голови Ради безпеки Російської Федерації Дмитро Медведєв, повідомляє The Guardian.

"Якщо Швеція та Фінляндія увійдуть до НАТО, довжина сухопутних кордонів альянсу з РФ зросте більш ніж удвічі. Звичайно, ці кордони доведеться зміцнювати", — зазначив політик.

За його словами, РФ доведеться "серйозно посилити" угруповання сухопутних сил та ППО, а також розгорнути суттєві військово-морські сили в акваторії Фінської затоки.

"У такому разі ні про який без'ядерний статус Балтики йти вже не зможе — баланс має бути відновлений. До сьогодні Росія на такі заходи не йшла і йти не збиралася. Якщо нас змусять — що ж: "зауважте — не ми це запропонували", як говорив герой відомого старого фільму", — підсумував Медведєв.

Читайте також

"Ми їх залякали, що станція взлетить": працівниця ЧАЕС про російську окупацію

Вторгнення Росії в Україну, день 50. Текстовий онлайн

Війна на околицях Києва та життя в столиці. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок