На Дніпропетровщині виплатили соцдопомогу на суму понад 650 мільйонів гривень

На Дніпропетровщині виплатили соцдопомогу на суму понад 650 мільйонів гривень

На Дніпропетровщині виплатили соцдопомогу на суму понад 650 мільйонів гривень
. Фото: Суспільне

Дніпропетровщина отримала 678 мільйонів гривень для виплати соціальної допомоги. Про це повідомила заступниця начальника управління департаменту соціального захисту населення ДніпроОВА Олександра Довидовська.

За її словами, виплати отримали 5 квітня. Зокрема, 155 тисяч сім’ям надійшла державна соціальна допомога, 193 тисяч домоволодінь отримали житлові субсидії. Також кошти виплатили 18 тисячам пільговикам для оплати комунальних послуг. Ще 48 тисячі пільговиків кошти надійшли у безготівковій формі.

“Для отримувачів держдопомоги, пільг та житлових субсидій, яким вони були призначені до березня 2022 року, у період воєнного стану та місяць після нього виплати продовжуються в автоматичному режимі”, – зазначила Олександра Довидовська.

Для переселенців, говорить вона, виплати вже призначені. Ті, хто отримували ці кошти через Укрпошту, можуть звернутися до “Ощадбанку” з паспортом та ідентифікаційним кодом та отримати переказ через платіжну систему.

Також Олександра Довидовська повідомила, що на Дніпропетровщині від початку року 1678 сімей отримали пакунок малюка. Стурктурні підрозділи опрацювали більше 2,5 тисяч заяв щодо виплати компенсації замість пакунку, розмір такої допомоги становить 6300 гривень.

“Родини, у яких народилася дитина, можуть звернутися до будь-якого структурного підрозділу з питань соцзахисту населення або до територіальних громад, щоб отримати цей вид компенсації. Кошти можуть бути перераховані на будь-яку банківську картку, їх можна використати на будь-які товари та послуги і не лише протягом 12 місяців, як це було раніше”, – говорить Олександра Довидовська.

Читайте також

- ЦНАПи Дніпропетровщини надають послуги внутрішньо переміщеним: які саме

- Як працедавцям, які взяли на роботу переселенців, отримати компенсацію. Пояснює ДніпроОВА

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок