В Ужгороді відбулося спецпогашення марки з цитатою про російський воєнний корабель

В Ужгороді відбулося спецпогашення марки з цитатою про російський воєнний корабель

В Ужгороді відбулося спецпогашення марки з цитатою про російський воєнний корабель
. Суспільне Закарпаття

Спецпогашення поштової марки з цитатою про російський воєнний корабель відбулося 12 квітня в атріумі Закарпатської обласної адміністрації. Про це Суспільному повідомив директор Закарпатської дирекції “Укрпошта” Сергій Калій.

За його словами, процедура погашення — це погашення спеціальним поштовим штемпелем конвертів та марок, випущених з нагоди пам`ятних подій.

"Укрпошта" вводить марку в обіг з 12 квітня з 16:30. Товариство оголосило Всеукраїнський конкурс на найкращий ескіз до цієї поштової марки 1 березня. Автор ескізу-переможця Борис Грох жив у Криму. У 2014 році переїхав до Києва, а пізніше до Львова. За роботи голосували у соцмережах Facebook та Instagram. За його картину віддали понад 1700 голосів. Всього голосували 8000 людей.

В Ужгороді відбулося спецпогашення марки з цитатою про російський воєнний корабель
Суспільне Закарпаття

Сергій Калій директор Закарпатської дирекції "УКРПОШТА": "Відбулося погашення двох марочок, які у нас йдуть з артиклем "F" — це міжнародні марки, тобто ці марки можна відправляти в будь-якому вигляді для іноземної кореспонденції: листи, посилки, листівки, конверти й таке інше. Марка з артиклем "W", яка призначена для внутрішньої кореспонденції. У чому унікальність цієї марки?! У тому, що вона викликала в суспільстві надзвичайний розголос. Вона була давно анонсована. Для її розробки проводився спеціальний конкурс на найкращий ескіз. У її розробці брали участь багато українських художників. На сьогодні її тираж також є безпрецедентний — понад мільйон примірників. Проста марочка в нас буде коштувати 23 гривні, а для надсилання закордон буде коштувати півтора долара. Погасили і зробили обмежену кількість листівок для шани нашим захисникам — прикордонникам і нашим землякам 128 гірсько-штурмовій бригаді. Ми обов'язково знайдемо можливість передати їм. Ми зробили 50 штук, це просто для того, щоб вшанувати, щоб передати колекціонерам, а отримані кошти передати волонтерам, допомогти хлопцям в побуті і на передовій".

Марка
Суспільне Закарпаття

Микола Дудник віце-президент асоціації філателістів України розповів Суспільному: "Багато філателістів з-за кордону телефонують і пишуть нам листи, просять цю марочку відправити на конверті, чи на карточці, бо картку ми самі зробили. Це ексклюзивний варіант, тому що ці підписи ніде вже не візьмемо. Можна, звісно пошукати ці підписи. Сьогодні ми підписали ці конверти — це момент, коли ми погасили цю марочку, це історичний момент і вона зберігається на пошті, в Асоціації філателістів такий конверт завжди є".

Читайте також:

  • В Україні 24 лютого запровадили воєнний стан через повномасштабне вторгнення Росії.
  • Вторгнення Росії в Україну. День 48. Текстовий онлайн.
  • 186 дітей загинуло з початку повномасштабної війни РФ в Україні — ОГПУ.
  • Війська РФ намагатимуться взяти Маріуполь і вийти на адмінкордони Донеччини — Генштаб.

Читайте нас: у Telegram, Viber та Instagram

На початок