"Ситуація неспокійна": жителів Пісочина закликають не залишати укриття

"Ситуація неспокійна": жителів Пісочина закликають не залишати укриття

Доповнено
"Ситуація неспокійна": жителів Пісочина закликають не залишати укриття
. google.com/maps

У селищі Пісочин під Харковом 10 квітня — неспокійна ситуація. Людей закликають сховатися в укриття та дотримуватися світломаскування. Також жителів селища попереджають про небезпеку вибухонебезпечних предметів.

Звернення до жителів громади опубліковані на сторінці селищної ради у Facebook.

"Наразі ситуація в громаді неспокійна! Просимо всіх заради власної безпеки терміново пройти у тимчасові укриття, підвальні приміщення приватних домоволодінь та з початком комендантської години дотримуватись світломаскування і не виходити на вулиці", — йдеться у повідомленні Пісочинської селищної ради.

Жителів Пісочина також просять не підіймати підозрілих металевих предметів. Бути особливо уважними просять жителів приватних будинків:

  • район Гуки;
  • вул. Харківська;
  • всі вулиці від об‘їзної дороги до станції "Рижов";
  • вул. Транспортна;
  • вул. Гагаріна;
  • вул. Гоголя та вул. Некрасова;
  • вул. Шкільна, вул. Слобідська.

"Якщо ви побачили подібний предмет, не торкайтесь його, відійдіть на безпечну відстань та одразу повідомте за телефоном +380 (67) 254 60 07", — зазначають у селищній раді.

Селище Пісочин 10 квітня потрапило під обстріл, повідомив ввечері у телеефірі голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

"Постраждали Олексіївка (Харків), Пісочин, Дергачі та Золочів — сьогодні були активні бойові дії. Загинули цивільні люди, на жаль. Найгарячішою точкою залишається у нас місто Ізюм, де наші Збройні сили мають постійно успіхи", — повідомив Синєгубов.

Доповнено. 11 квітня

Прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством після подій у Пісочині.

Що відомо

  • У березні внаслідок обстрілів у Пісочині вибило вікна у новому освітньому комплексі в мікрорайоні "Надія".
На початок