Українка Онопрієнко здобула "бронзу" у вправах зі стрічкою на Кубку світу з художньої гімнастики

Українка Онопрієнко здобула "бронзу" у вправах зі стрічкою на Кубку світу з художньої гімнастики

Українка Онопрієнко здобула "бронзу" у вправах зі стрічкою на Кубку світу з художньої гімнастики
. Ukrainian Rhythmic Gymnastics Federation

Перша медаль України на турнірі.

Україна здобула першу медаль на етапі Кубка світу з художньої гімнастики, що проходить у Софії. Гімнастка Вікторія Онопрієнко стала бронзовою призеркою у вправах зі стрічкою.

Етап Кубка світу з художньої гімнастики став другим у сезоні 2022 року. Перший відбувся в Афінах, і на ньому Онопрієнко не виступала - через повномасштабне вторгнення гімнастка не встигла підготуватися належним чином.

Онопрієнко перед виступом на Кубку світу виступила на чемпіонаті Італії, куди вимушено виїхала через вторгнення РФ. І саме вона представляла Україну у заключний змагальний день Кубка світу в Софії. За підсумками кваліфікації 18-річна гімнастка пройшла у фінал вправ з булавами, а також вправ зі стрічкою.

Найкращі шанси на медаль Онопрієнко мала саме у вправах зі стрічкою. У кваліфікації українська гімнастка показала четвертий результат, тоді як найкращий результат підкорився 16-річній болгарці Стіліані Ніколовій. Крім того, на змаганнях не беруть участь російські гімнастки, яких відсторонили через повномасштабне вторгнення РФ в Україну.

На фінальний виступ Онопрієнко вийшла з синьо-жовтою наліпкою на лівій руці. І під овації трибун.

За виступ у фіналі Онопрієнко отримала вищу оцінку, аніж у кваліфікації. І змогла випередити італійку Софію Рафаеллі, яка після третього результату у кваліфікації посіла лише шосте місце.

Після виступу Онопрієнко підійшла до тренерки, щоб взяти український прапор і показати його фанам на трибунах.

  1. Боряна Калейн (Болгарія) 32.150
  2. Стіліана Ніколова (Болгарія) 31.950
  3. Вікторія Онопрієнко (Україна) 28.950

Виступ у вправах зі стрічкою став єдиним медальним для Онопрієнко. У фіналі вправ з булавами вона посіла сьоме місце.

Це перша медаль Онопрієнко на рівні Кубків світу. Перед цим вона здобувала нагороди на гран-прі з художньої гімнастики: у 2021 році вона виграла чотири медалі на етапі в Марбельї.

Хто така Вікторія Онопрієнко

  • 18-річна українська гімнастка з Києва.
  • На рівні Кубків світу зі спортивної гімнастики Онопрієнко змагається з 2019 року. У 2021-му в Софії вона посіла п'яте місце у вправах з булавами, а також шосте - у багатоборстві та вправах з м'ячем.
  • У 2021 році Онопрієнко виступила на Олімпіаді-2020. Найкращий результат - сьоме місце у вправах з булавами.
На початок