Лише поштові вантажівки: фурам Білорусі та Росії заборонили їздити в ЄС

Лише поштові вантажівки: фурам Білорусі та Росії заборонили їздити в ЄС

Лише поштові вантажівки: фурам Білорусі та Росії заборонили їздити в ЄС
. фото: Чернівецька обласна державна адміністрація

Через санкції ЄС вантажні фури з Білорусі та Росії повинні покинути територію ЄС до 16 квітня, обмеження не стосуються лише поштових вантажівок.

Це слідує із документа Єврокомісії.

"Будь-якому автомобільному транспортному підприємству, зареєстрованому у Білорусі та Росії забороняється перевозити вантажі автомобільним транспортом на території Союзу, у тому числі транзитом", – ідеться у документі.

Зазначається, що заборона застосовується з 16 квітня 2022 року до перевезення вантажів.

"Заборона пункту не поширюється на підприємства автомобільного транспорту, які перевозять пошту як універсальну послугу", – відзначається у рішенні ЄС.

Виключення також можуть зробити за умови, якщо таке перевезення необхідне для:

  • закупівлі, імпорту або транспортування до ЄС природного газу та нафти, у тому числі нафтопродуктів, а також титану, алюмінію, міді, нікелю, паладію та залізної руди;
  • закупівлі, імпорту або транспортування фармацевтичної, медичної, сільськогосподарської та харчової продукції, у тому числі пшениці та добрив;
  • гуманітарних або дипломатичних вантажів.

Що відомо

  • ЄС опублікував п'ятий пакет санкцій проти Росії. У рамках п'ятого пакета санкцій через військову агресію Росії проти України ЄС запровадив обмежувальні заходи щодо 217 фізичних та 18 юридичних осіб. Про це повідомляється на сайті Ради ЄС. Серед фізосіб, зокрема, доньки президента РФ Володимира Путіна.
  • США запровадили санкції проти алмазної та суднобудівельної галузей Росії.
  • У березні активісти у Польщі та Німеччині блокували російські та білоруські вантажівки. Затори сягали понад 10 кілометрів. Акція була спрямована проти руху товарів з ЄС до Білорусі та Росії, а також проти війни в Україні.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 45. Текстовий онлайн

Війна на околицях Києва та життя в столиці. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок