"Чому не віддасте пару областей?" Велогонщик Попович про реакцію в Італії на вторгнення РФ в Україну

"Чому не віддасте пару областей?" Велогонщик Попович про реакцію в Італії на вторгнення РФ в Україну

"Чому не віддасте пару областей?" Велогонщик Попович про реакцію в Італії на вторгнення РФ в Україну
. УНІАН

Спортсмен розкритикував менталітет громадян Італії.

Ярослав Попович - один із найвідоміших велогонщиків в історії України. Попович завершив кар'єру спортсмена у 2016 році, і з того часу працює на посаді спортивного директора американської компанії Trek-Segafredo.

42-річний велогонщик народився на Львівщині, але вже досить довго проживає в Італії. І повномасштабне вторгнення Росії в Україну зустрів саме.

Після вторгнення Попович активно допомагає Україні, розвозячи гуманітарну допомогу. А в інтерв'ю Tribuna.com український велогонщик розповів, як в Італії відреагували на військові дії Росії.

За словами колишнього велогонщика, місцеве населення засуджує Росію за це. Проте було чимало й тих, хто задавав йому питання, чому Україна просто не віддасть частину територій РФ.

"Всі офігівають, але в них менталітет боягузів. Часто з ними сперечаюсь, бо італійці кажуть: "Чому ви не йдете на поступки? Чому не віддасте пару областей, щоб людей не вбивали?" Мене це дуже нервує. Кажу: "Це наша земля, ми нікому нічого не дамо. А якби, наприклад, Австрія захотіла забрати у вас північ Італії, де німецькою розмовляють?". Але вони такі, що б віддали".

"Вони с**куни – якби одна бомба впала, то звалили б нафіг подальше. В них не такі бойові люди, як в нас в Україні. Так, вони співчувають, допомагають. Але допомагають, бо наші жінки, мами, бабусі виховували їх, їхніх батьків. Українці тут в кожному селі. До мене, буває, приїжджають італійські сім’ї, чоловіки з дружинами, які допомагають розвантажувати допомогу. Виявляється, на їхнє життя дуже вплинула наша спільнота тут".

Хто такий Ярослав Попович

  • 42-річний ексвелогонщик, що працює спортивним директором у команді Trek-Segafredo з 2016 року.
  • Серез топрезультатів Поповича у кар'єрі - третє місце у заліку відомої багатоденки Джиро д'Італія у 2003 році. А у 2005 році українця визнали найкращим молодим велогонщиком Тур де Франс - найвідомішої багатоденки.
  • Також в активі Поповича перемоги в багатоденках Вуельта Каталонія, Париж-Ніцца.
На початок