На Житомирщині встановлюють контактних із хворими на COVID-19 осіб

На Житомирщині встановлюють контактних із хворими на COVID-19 осіб

На Житомирщині встановлюють контактних із хворими на COVID-19 осіб
.

2 лабораторно підтверджені випадки захворювання на COVID-19 та один - із підозрою на коронавірус зафіксували станом на 9-ту годину 27-го березня в області. Людей із підтвердженим діагнозом ушпиталили в інфекційні відділення за місцем проживання, встановлених контактних осіб ізолювали, решту – встановлюють.

Тож, наразі в області – 4 офіційно підтверджені випадки захворювання на COVID-19 , один із яких – летальний.

Про це 27-го березня під час щоденного брифінгу розповів голова облдержадміністрації Віталій Бунечко.

За його словами, обидва хворі із лабораторно підтвердженим діагнозом - чоловіки, жителі Бердичівського та Малинського районів. Вони не були за кордоном, а, ймовірно, заразилися всередині країни.

48-річний житель Бердичева перевозив пасажирів із аеропорту "Бориспіль", які повернулися з-за кордону. 10 встановлених осіб, з яким він міг контактувати, ізолювали в Бердичівському військовому госпіталі.

Причину зараження іншого - жителя Малинського району встановлюють. Відомо, що він консультувався з сімейним лікарем, згодом його госпіталізували через погіршення стану здоров'я, після чого експрес-тест показав позитивний результат, який згодом підтвердили лабораторно.

Віталій Бунечко також сказав, що в області протягом останньої доби виявили одну людину, в якої результати експрес-тестів вияивлися позитивними. Це -16-річний житель Черняхова. Юнак контактував із особою, яка повернулася із Швеції. Наразі він та його родина ізольовані.

Голова облдержадміністрації підтвердив інформацію про те, що в шістьох жителів Радомишля, які контактували із жінкою, що померла від коронавірусу 13-го березня, після ізоляції вияивлися позитивними результати експрес-тестів, а матеріали наразі перевіряють в лабораторному центрі МОЗ .

Також Віталій Бунечко розповів, що в обласний лабораторний центр мають доставити ще один апарат для якісного тестування пацієнтів на коронавірус. Прилад німецького виробництва і вже є в Україні. У Житомир його мають привезти за 10 днів.

На початок