Мадонна, Ленні Кравіц, U2. Хто з зірок долучився до глобальної кампанії Stand Up For Ukraine

Мадонна, Ленні Кравіц, U2. Хто з зірок долучився до глобальної кампанії Stand Up For Ukraine

Мадонна, Ленні Кравіц, U2. Хто з зірок долучився до глобальної кампанії Stand Up For Ukraine
. globalcitizen.org

У соцмережах 8 квітня стартувала всесвітня кампанія Stand Up For Ukraine зі збору коштів на підтримку українських біженців. До акції долучилися світові зірки.

Кампанію ініціювали Європейська комісія, уряд Канади спільно з міжнародною освітньою та правозахисною організацією Global Citizen. Мета акції – збір коштів для українців, які через війну змушені були залишити свої будинки. Вона стала відповіддю на заклик президента України Володимира Зеленського про підтримку України та українців.

"Ми просимо людей, художників, спортсменів, впливових осіб та громадян світу використати свій голос, щоб світові лідери, корпорації та приватні особи мобілізували фінансування для підтримки біженців у всьому світі", — заявили організатори.

Вони повідомили, що у межах кампанії Stand Up for Ukraine, Global Citizen та 77 організацій, компаній та установ опублікували відкритого листа до світових лідерів, в якому закликали уряди, благодійників, митців та бізнес підтримати зусилля з надання допомоги біженцям з України. До ініціативи долучилися також виконавці та музиканти з усього світу, зокрема, співачки Кеті Перрі, Селін Діон, Мадонна, американська акторка Еллен Дедженерес, рок-музиканти Оззі Осборн, Ленні Кравіц, ірландський рок-гурт U2 та інші.

Підбиття підсумків кампанії відбудеться 9 квітня на донорській конференції у Варшаві за участі президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн, президента Польщі Анджея Дуди та прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо, який долучиться до заходу в режимі онлайн.

За оцінками представництва Єврокомісії у Польщі, близько 12 мільйонів людей потребують допомоги через війну в Україні, передає "Польське радіо". Понад 6,5 мільйонів людей стали внутрішньо переміщеними особами, а менш ніж за три тижні війни понад 3,2 мільйона людей виїхали з України.

Війна — усі останні новини

Читайте також

Війна Росії в Україні. День 44. Текстовий онлайн

Розстріляний пам'ятник Шевченку, знищені багатоповерхівки. Як виглядає Бородянка після військ РФ

live updates from Suspilne

Війна на околицях Києва та життя в столиці. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок