Переселенців з проблемами здоров'я приймають у соціальному закладі на Вінниччині

Переселенців з проблемами здоров'я приймають у соціальному закладі на Вінниччині

Переселенців з проблемами здоров'я приймають у соціальному закладі на Вінниччині
. У Плисківському соціальному закладі "Милосердя" перебувають троє переселенців. Фото: Суспільне

Переселенців, які мають проблеми зі здоров'ям і потребують стаціонарного нагляду, приймають у Плисківському соціальному закладі "Милосердя" у Вінницькому районі. Наразі там перебувають троє людей, які втекли із місць бойових дій, розповіла Суспільному завідувачка центру Людмила Ваколюк.

За її словами, заклад розрахований на 50 людей.

"Зараз у нас перебувають 24 підопічних. Троє людей — переселенці. Ще 15 людей можемо прийняти", — каже Людмила Ваколюк.

Соціальний заклад "Милосердя" — це переформатована лікарня. Підопічні центру — люди, які потребують постійного стаціонарного нагляду.

"Вони в нас, бо всі хворі. В одного діабет, в одного онкологія, в іншого інсульт, — говорить про прийнятих переселенців медсестра Валентина Денчик, — В основному лежать старі. Їм треба тиск поміряти, таблеточки даємо, комусь уколи треба. Якщо щось серйозне лікаря сімейного викликаємо, він призначає лікування".

хворі переселенці
Фото: Суспільне

Одні з тих, кого прийняли в закладі, переселенці з Бучанського району Київщини — Ніла і Олександр Косарєви. У жінки цукровий діабет, чоловік після інсульту. На Вінниччину приїхали 12 березня.

"Ми втекли отак, в чому були. Він ледь-ледь з палицею ходить, то нас сюди переселили. Ми задоволені. Обслуговування гарне. Але, якби добре не було, вдома краще. Син зараз у нас на війні, сказав "мама, будеш пишатися мною". Важко. Спати не можу, переживаю за нього, але сподіваємося, що все буде добре", — говорить Ніла Косарєва.

хворі переселенці
Фото: Суспільне

Вінничанин Іван Козачок у центрі перебуває 19 років. Чоловік не ходить після аварії. Родичів, які могли б за ним доглянути, немає.

"Перестали ноги ходити, сам себе не обійду", — каже Іван Козачок.

Підопічним центру "Милосердя" і переселенцям, яких тимчасово прихистили, потрібні засоби гігієни, одяг, взуття та милиці. З усім допомагають волонтери.

Читайте також

  • У Вінниці для дітей-переселенців проводять майстер-класи з пісочної анімації та малювання
  • "З любов'ю для наших воїнів". У громаді на Вінниччині готують тим, хто цього потребує
На початок