У Росії більше не будуть продавати електронні книги про Гаррі Поттера

У Росії більше не будуть продавати електронні книги про Гаррі Поттера

У Росії більше не будуть продавати електронні книги про Гаррі Поттера
.

Магазини електронних книг "ЛітРес" та MyBook заявили, що книги про Гаррі Поттера стануть недоступними з 8 квітня. Це відбувається "за рішенням правовласника". Про це повідомили у пресслужбі компанії.

"На жаль, ми не можемо вплинути на рішення правовласника", – пояснили в компаніях.

При цьому MyBook уточнюють, що функція дочитування книг про Гаррі Поттера може бути вимкнена в додатку у будь-який момент з ініціативи правовласника.

Видавнича група "Азбука-Атікус" уточнила, що паперові книги про Гаррі Поттера російською мовою продовжать продаватися. Невідомо, чи вплине заборона на можливість перевидавати паперові книги серії.

Раніше письменниця Джоан Роулінг відповіла російському президентові Володимиру Путіну, який заявив, що Захід намагається "скасувати" Росію, як "скасував" дитячу письменницю за те, що вона "не догодила шанувальникам так званих гендерних свобод".

Роулінг написала в Twitter, що "критикою західної культури скасування, можливо, не варто займатися тим, хто прямо зараз вбиває мирних жителів, винних тільки в тому, що вони чинять опір, і тим, хто садить у в'язницю і цькує своїх критиків". До твіта письменниця додала публікацію BBC UK про Олексія Навального.

Війна — усі останні новини

Читайте нас у Facebook: головні новини культури України та світу

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок