Роскомнадзор воює з Вікіпедією – вимагає видалити п’ять статей про війну проти України

Роскомнадзор воює з Вікіпедією – вимагає видалити п’ять статей про війну проти України

Роскомнадзор воює з Вікіпедією – вимагає видалити п’ять статей про війну проти України
. фото: Маріупольська міська рада

Роскомнадзор вимагає від адміністрації “Вікіпедії” видалити інформацію зі статей про війну Росії проти України, повідомляє у Twitter “Русская Википедия”.

Російські чиновники мають претензії до п’яти статей енциклопедії.

“Роскомнагляд вирішив не чекати вівторка і надіслав повідомлення від Генпрокуратури відразу за п'ятьма статтями: “Битва за Київ (2022)”, “Воєнні злочини в період вторгнення Росії в Україну”, “Обстріл лікарні в Маріуполі”, “Руйнування Маріупольського театру” (202) і “Різня в Бучі”, – повідомили у “Вікіпедії” 4 квітня.

У заяві, оприлюдненій 5 квітня, Роскомнадзор вимагає від “Вікіпедії” видалити “матеріали з неправдивою суспільно значущою інформацією”.

У відомстві країни-агресорки заявили, що автори онлайн-енциклопедії цілеспрямовано дезінформують користувачів відверто неправдивою інформацією, просуваючи “виключно антиросійську інтерпретацію подій”.

З початку війни проти України Роскомнадзор вже неодноразово надсилав "Вікіпедії" вимоги про видалення матеріалів про війну в Україні. У відомстві погрожують енциклопедії адміністративною відповідальністю – штрафом до чотирьох мільйонів рублів.

Що відомо

  • Раніше Facebook й Instagram, тимчасово дозволили користувачам "у деяких країнах" закликати до насильства проти російських військових, які вторглися в Україну.
  • 14 березня компанія Meta, якій належить Facebook та Instagram заборонила бажати смерті Путіну та розповсюджувати ненависницький контент про росіян.
  • Соцмережа Instagram заблокована у Росії з 14 березня рішенням "Роскомнадзора".
  • 4 березня "Роскомнадзор" заборонив в країні соцмережу Facebook.
Війна. Усі останні новини
На початок