"Вам на благо". Медалістка Олімпіади-2020 - про позицію російських синхронниць щодо війни в Україні

"Вам на благо". Медалістка Олімпіади-2020 - про позицію російських синхронниць щодо війни в Україні

"Вам на благо". Медалістка Олімпіади-2020 - про позицію російських синхронниць щодо війни в Україні
. AP

Як російські спортсменки відреагували на повномасштабне вторгнення РФ в Україну.

Марина Алексіїва - одна з учасниць збірної України на Олімпіади-2020 в артистичному плаванні. У Токіо 20-річна українська синхронниця стала бронзовою призеркою в командних змаганнях.

У момент повномасштабного вторгнення Росії в Україну Алексіїва разом із сестрою Владиславою - ще однією бронзовою призеркою Олімпіади-2020 - перебувала у Харкові. Але змогла залишити межі України: взявши із собою літні речі та олімпійські нагороди, сестри Алексіїви приїхали в Італію.

Обом українським синхроністкам допомогли освоїтися в Італії, надавши усі необхідні речі. Проте відновити виступи сестри Алексіїви ще не змогли через тривалу перерву, яка була з моменту останньої участі на турнірах.

В інтерв'ю виданню OBOZREVATEL Марина Алексіїва розповіла про реакцію російських синхронниць на вторгнення РФ в Україну. І стверджує: більшість із них упевнена в необхідності відповідних дій з боку російської влади по відношенню до України.

"Спілкувалися [з російськими синхронницями]. Відреагували. І знаєте як? Вони пишуть: "Це ж вам на благо. Це ж мирна операція". Таке на самому початку війни написало десь троє людей. Я їм у відповідь теж трохи написала, мовляв, давайте приходьте, подивіться на цю мирну операцію, відчуйте її на собі. А вони стоять на своєму: "Це ж вам на благо. Щоб у вас усе було добре" .

"Деякі росіянки просто кажуть: "Ми за мир". Хоча більшість просто мовчить. Вони не можуть висловити жодну позицію. А ось білоруські дівчата взагалі адекватно все оцінюють. Не знаю, чому так. Можливо, вони просто ближче до інтернету і можуть залізти почитати. Синхроністки з Білорусі дружать з нашими дівчатами, які не так давно закінчили кар'єру у збірній і чудово розуміють все, що відбувається. Вони проти свого президента і за Україну. Запитують, як можуть допомогти. Намагаються донести правду до усіх своїх родичів. Тому у Білорусі більше свідомих людей".

Хто така Марина Алексіїва

  • 20-річна синхронниця з Харкова, бронзова призерка Олімпіади-2020.
  • Алексіїва - 6-разова призерка чемпіонатів світу та 7-разова призерка Євро з водних видів спорту.
  • На останньому Євро у 2021 році Алексіїва виграла чотири медалі, три з яких стали золотими.
На початок