Владлен Козлюк приніс Україні другу медаль чемпіонату Європи з греко-римської боротьби

Владлен Козлюк приніс Україні другу медаль чемпіонату Європи з греко-римської боротьби

Владлен Козлюк приніс Україні другу медаль чемпіонату Європи з греко-римської боротьби
. UWW

Це була завершальна медаль "синьо-жовтих" на цьогорічному чемпіонаті.

Збірна України з греко-римської боротьби здобула другу медаль чемпіонату Європи-2022 у Будапешті. Після "бронзи" Олександра Грушина ще одну нагороду Україні приніс Владлен Козлюк – також бронзову – в категорії до 97 кг. Це був дебют борця на континентальній першості серед дорослих: до цього він вигравав медалі лише на молодіжному та юніорському рівні.

На шляху до медальної сутички Козлюк здолав у 1/8 фіналу минулорічного віцечемпіона світу серед юніорів, нідерландця Тірона Стеркенбурга (7:2), а у чвертьфіналі – бронзового призера ЮЧС-2019, турка Бейтуллу Кайшдага (8:4). Проте далі українець зазнав поразки у півфіналі від віцечемпіона світу 2018 року, болгарина Кіріла Мілова – 1:7.

У Козлюка був шанс продовжити боротьбу за медаль у "бронзовому" фіналі, який став останнім за участі України на цьому чемпіонаті. У ньому Козлюк зійшовся з норвежцем Феліксом Балдауфом – чемпіоном Європи 2017 року. Українець не віддав супернику жодного очка та здобув перемогу з "сухим" рахунком – 8:0.

За вихід до медальних фіналів також боролися українці Жора Абовян (до 60 кг) та Ярослав Філчаков (до 82 кг), проте їм не вдалося здобути перемогу у втішних сутичках.

Читайте також: Україна завоювала першу медаль в греко-римській боротьбі на чемпіонаті Європи-2022

Хто такий Владлен Козлюк

  • 25-річний український борець греко-римського стилю, який представляє Одеську область.
  • Чемпіон світу серед юніорів 2017 року.
  • Триразовий призер чемпіонатів Європи молодіжного та юніорського рівня: 2017 – "бронза" (юніори), 2018 – "срібло" (U23), 2019 – "бронза" (U23).
Читайте також: Вторгнення Росії в Україну, день 39. Текстовий онлайн
На початок