Три українські тенісистки зіграють у першому ґрунтовому турнірі сезону: хто суперниці

Три українські тенісистки зіграють у першому ґрунтовому турнірі сезону: хто суперниці

Три українські тенісистки зіграють у першому ґрунтовому турнірі сезону: хто суперниці
. AP

Дві українки стартують одразу з основи, а ще одна - пройшла кваліфікацію.

Українські тенісистки відкривають ґрунтовий сезон: щонайменше три гравчині змагатимуться в основній одиночній сітці американського турніру WTA500 у Чарлстоні, що триватиме з 4 до 10 квітня.

Друга й восьма ракетки України – Ангеліна Калініна та Катаріна Завацька – вже дізналися своїх перших і потенційних наступних суперниць. Ще одна українка, яка зазвичай виступає в парах, Надія Кіченок пробилася до основи через кваліфікацію. Її суперниця визначиться пізніше.

Читайте також: Іга Швьонтек виграла 17-й матч поспіль та зробила "чемпіонський дубль" на турнірах WTA1000 в США

Проти кого гратимуть українки

  • Ангеліна Калініна (№51 WTAРейтинг станом на 3 квітня 2022 року.)

У першому раунді Калініна зустрінеться з 60-ю ракеткою світу, білорускою Аляксандрою Сасновіч. Тенісистки вперше гратимуть одна проти одної на професійному рівні.

На кого може потенційно вийти Калініна далі: другий раунд – Єлєна Рибакіна (Казахстан, №18 WTA, 5-та сіяна), 1/8 фіналу – Алізе Корне (Франція, №36, 12-та сіяна) / Єлена Русе (Румунія, №57)

  • Катаріна Завацька (№211 WTA)

Завацька, яка брала паузу від тенісу на майже пів року, потрапила до основної сітки завдяки захищеному рейтингу. Перше коло українка розпочне проти китаянки Юань Юе – 145-го номера світового рейтингу. Гравчині також зустрінуться на корті вперше.

На кого може потенційно вийти Завацька далі: другий раунд – Кароліна Плішкова (Чехія, №8, 3-тя сіяна), 1/8 фіналу – Слоан Стівенс (США, №38, 13-та сіяна) / Єкатєріна Алєксандрова (росіянка, яка виступає без прапора, №54)

Надія Кіченок на шляху до основної сітки здолала двох американок: Крістіну Макгейл (6:3, 4:6, 6:4) та Кетрін Гаррісон (6:1, 6:0).

Читайте також: Чому Марта Костюк пропустить матч України проти США на Кубку Біллі Джин Кінг

Що відомо

  • На попередньому турнірі в Маямі Калініна дійшла до 1/8 фіналу, але знялася з матчу проти американки Джессіки Пеґули після програного першого сету (0:6).
  • Для Завацької це буде перша участь в основі турніру за майже сім місяців: з вересня 2021 року, коли вона грала в словенській Порторожі. Після паузи тенісистка повернулася на корт у березні 2022-го, але поступилася в першому ж матчі кваліфікації в Маямі.
  • Перші матчі в Чарлстоні українок відбудуться 4 квітня.
Читайте також: Вторгнення Росії в Україну, день 39. Текстовий онлайн
На початок