Зеленський посмертно нагородив загиблого під Києвом фотографа Макса Левіна

Зеленський посмертно нагородив загиблого під Києвом фотографа Макса Левіна

Зеленський посмертно нагородив загиблого під Києвом фотографа Макса Левіна
. Фото: Макс Левін / фейсбук

Президент України Володимир Зеленський 3 березня нагородив загиблого під Києвом фотографа і документаліста Макса Левіна.

"За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені під час висвітлення російської агресії, постановляю: Нагородити орденом “За мужність” ІІІ ступеня Левіна Максима Євгеновича – фотокореспондента (посмертно)", — ідеться в указі.

Що відомо

  • 1 квітня після тривалих пошуків у районі села Гута Межигірська на Київщині поліція знайшла загиблим фотографа та документаліста Макса Левіна. З 13 березня з ним не було зв'язку.
  • За попередньою інформацією прокуратури, беззбройного Максима Левіна військовослужбовці збройних сил РФ вбили шляхом двох пострілів зі стрілецької зброї.
  • Левін працював на hromadske, Lb.ua. Також співпрацював з Reuters, BBC, TRT World, Associated Press. Більшість його робіт пов'язані з війною в Україні. У Макса Левіна залишились четверо неповнолітніх синів, цивільна дружина та літні батьки.
  • Раніше Макс Левін передав у вільне користування журналістам та блогерам фотографії, зроблені ним з початку повномасштабної війни РФ проти України. Їх можна передивитись за цим посиланням.

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок