На "Авангарді" завалилась частина трибуни: що зараз із об'єктом

На "Авангарді" завалилась частина трибуни: що зараз із об'єктом

На "Авангарді" завалилась частина трибуни: що зараз із об'єктом
.

Реконструкція стадіону "Авангард", незважаючи на карантин, продовжується. Про це повідомив міський голова Рівного Володимир Хомко та додав, що кошти на продовження робіт, – а це 60 мільйонів гривень, – будівельній компанії "Фіалка" передбачили у бюджеті раніше і забирати їх не будуть.

До слова, у неділю на стадіоні обвалилася частина трибуни. Директору компанії "Фіалка" Юрію Фалку ми не дотелефонувалися, але для офіційного телеграм-каналу футбольного клубу "Верес" він прокоментував, що після того, як працівники помітили руйнування, комісія з представників управління капітального будівництва, проектантів та будівельників вирішила демонтувати трибуну. Але зробити цього не встигли і вона самозруйнувалася.

За словами Юрія Фалка, це наслідок неякісної роботи при будівництві стадіону в часи СРСР. Як зазначив міський голова Рівного Володимир Хомко, проєктанти мають провести додаткове обстеження об'єкту.

Міський голова Рівного Володимир Хомко:

Ця трибуна пішла під знос, ми її завалили і буде там нова трибуна. Вносимо корективи в проєкт. На жаль, стан стадіону був набагато гірший, ніж ми уявляли. Трошки раніше (впала,-ред.), не дочекалася того моменту, поки ми б її завалили. Це не стосується стадіону, ми кошти виділили до того, воно працює, зима тепла була, роботи не припинялися.

Нагадаємо, згідно початкового проєкту вартість реконструкції стадіону мала становити 200 мільйонів гривень. Наприкінці минулого року в проєкт внесли зміни, в результаті яких вона здорожчала на 82 мільйони. Очікується, що триватиме реконструкція до травня 2021-го року. Новий стадіон зможе вмістити 14 тисяч глядачів. Також передбачене штучне освітлення, 8 бігових доріжок і легкоатлетичний манеж. Тендер на виконання робіт виграла рівненська фірма "Фіалка". У минулому році будівельники вже освоїли 50 мільйонів гривень з міського бюджету. У 2020-му депутати Рівнеради передбачили на реконструкцію "Авангарду" ще 60 мільйонів.

Авторка: Оксана Туз

На початок