Зібрав землю з кров'ю синів. Батько українських бійців розповів про останній бій дітей

Зібрав землю з кров'ю синів. Батько українських бійців розповів про останній бій дітей

Зібрав землю з кров'ю синів. Батько українських бійців розповів про останній бій дітей
. Фото: Facebook/Володимир Веркалець

Доброволець Олег Бутусін із Калуського району, що на Івано-Франківщині, розповів про обставини загибелі своїх синів Романа та Леоніда. Воїн також показав місце у селі Лукашівка, де його діти полягли в бою за незалежність України. Там встановили пам'ятний хрест.

"Тут мої сини прийняли останній бій. Сподіваюся, найближчим часом ми тут поставимо більший хрест. Тут є гільзи, розбиті магазини, УЗРГ Уніфікований запал ручної гранати від гранати. Тобто мої хлопці билися до останнього. Знаю на 100%, що вони підпалили ворожу БМП і, ймовірно, танк. Вони померли героями", — розповів Олег Бутусін.

Він сказав, що грудки землі, які були просякнуті кров'ю його синів, зберуть і повезуть у Калуш.

"Ваша кров, дорогі діти, пролита недарма. Тому що це стане підгрунтям для нашої майбутньої перемоги й повстання всередині РФ", — сказав воїн.

Він також звернувся до росіян.

"Я все-таки сподіваюся, що совість прокинеться у цих чоловіків, які називають себе "русскими" (бороди навіть носять деякі), щоби вони вчинили по-чоловічому і повстали", — сказав Олег Бутусін.

Що відомо

1 квітня начальник відділу у справах ветеранів в Івано-Франківській області Володимир Веркалець повідомив, що в боях із російськими загарбниками загинули два сини добровольця з Калуського району Олега Бутусіна — Роман та Леонід.

Читайте також

Олег Бутусін переїхав в Україну у 2014 році. Впродовж 2015-2016 років воював неподалік Донецька у сьомому батальйоні Добровольчого українського корпусу. Через те, що його паспорт згорів під час однієї з ротацій, ветеран не зміг отримати громадянство України.

У серпні 2019 року Олег Бутусін передав своє звернення щодо отримання українського громадянства Президенту України Володимиру Зеленському. У 2016 році чоловік судився з міграційною службою України, яка відмовила йому у статусі біженця. Зараз Олег Бутусін із дружиною та дітьми проживає у селі Грабівка Калуського району.

17 грудня 2021 року депутати Івано-Франківської обласної ради просили Державну міграційну службу та президента Зеленського надати громадянство добровольцю Олегу Бутусіну.

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини й ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок