"Нам потрібно грати". Петраков - про ідею підготовки України до вирішального матчу відбору ЧС-2022

"Нам потрібно грати". Петраков - про ідею підготовки України до вирішального матчу відбору ЧС-2022

"Нам потрібно грати". Петраков - про ідею підготовки України до вирішального матчу відбору ЧС-2022
. УАФ

Матч України перенесли через вторгнення, але більшість футболістів все ще не мають ігрової практики.

У березні закінчилися матчі плей-оф відбору на чемпіонат світу-2022. За їхніми підсумками на Мундіаль в Катарі пройшли збірні Польщі та Португалії.

Свій матч плей-оф відбору на чемпіонат світу-2022 мала грати і збірна України. Проте через повномасштабне вторгнення РФ гру українців проти Шотландії було перенесень на червень

Частина українських футболістів, що виступають в іноземних клубах, продовжать готуватися до гри з Шотландією завдяки виступам у своїх командах. Проте футболісти, що виступають в клубах УПЛ, все ще продовжують залишатися без ігрової практики.

Головний тренер збірної України Олександр Петраков, який залишається у Києві під час вторгнення РФ, дав інтерв'ю британському виданню The Guardian, у якому розповів своє бачення підготовки національної команди до гри проти Шотландії.

Петраков наголосив, що футболісти не можуть готуватися до вирішальних матчів відбору на ЧС-2022 навіть у безпечних регіонах України на заході через загрозу ракетних обстрілів. І бачить єдиний шлях - товариські поєдинки за кордоном.

"Обстрілюють і західні території України. А якщо хтось скаже, що національна команда розпочала тренувальний збір, вороги можуть почати нас обстрілювати. Ці люди не мають моралі чи принципів, а ми не можемо ризикувати нашими футболістами. Росіяни нам не брати, вони - орда".

"Ми могли б зіграти на "Вемблі", наприклад, проти лондонського клубу. Це був би хороший товариський матч, допомога українській армії і, водночас, підготовка до матчу проти Шотландії. Нам потрібно грати, тому що без товариських матчів буде дуже важко підготуватися до Шотландії".

Щодо свого стану, то Петраков відзначив, що щоденно спілкується з футболістами, які виступають за кордоном. І наголосив: гравці дуже за нього турбуються.

"Вони дзвонять мені, просять залишатися у безпеці. Кажуть, що не витримають, якщо мене вб'ють, бо я залишаюся у небезпечній зоні. Проте тут простіше. Якби я був там [за кордоном], було б важче. Більшість батьків цих футболістів залишилися в Україні. Гравці стурбовані цим".

Матч проти Шотландії має стати для Петракова першим у статусі головного тренера збірної України. Після виходу у плей-оф відбору на чемпіонат світу-2022 УАФ вирішила позбавити Петракова статусу виконувача обов'язків.

Що відомо

  • Гра України проти Шотландії відбудеться у червні, але ще не отримала остаточної дати. У разі перемоги українці мають зустрітитися у фіналі проти Вельсу.
  • "Динамо" оголосило про проведення серії товариських матчів. Вони можуть стати підготовчими для частини футболістів збірної України.
Читайте також: "Динамо" проведе серію благодійних матчів з клубами Європи на підтримку України: як це можливо
  • У п'ятницю, 1 квітня, Україна дізнається суперників по групі чемпіонату світу, якщо вийде у фінальну частину турніру. Жеребкування транслюватиме Суспільне Спорт, початок - о 19:00.
На початок