Студенти "Чернігівського колегіуму" з 1 квітня навчатимуться дистанційно

Студенти "Чернігівського колегіуму" з 1 квітня навчатимуться дистанційно

Студенти "Чернігівського колегіуму" з 1 квітня навчатимуться дистанційно
. ФОТО: Суспільне Чернігів

Студенти Національного університету “Чернігівський колегіум” з 1 квітня навчатимуться дистанційно. Відповідний наказ уже підписаний. Про це повідомив ректор університету Олег Шеремет.

"Відповідно до рекомендацій Міністерства освіти і науки України з 1 квітня 2022 року в нашому університеті поновлюється проведення занять у дистанційному форматі. Мною підписано відповідний наказ, який регламентує ключові позиції організації освітнього процесу".

Зі слів Шеремета, студенти і викладачі, які у Чернігові, або на тимчасово окупованих територіях, або перебувають у Збройних силах України та підрозділах територіальної оборони, теж за необхідності можуть долучитися до освітнього процесу. Якщо це не можливо - все надолужать після закінчення війни.

"Бажаю одного – зберегти життя і здоров’я. За можливості долучайтеся до освітнього процесу, якщо ж зараз такої можливості нема – це не критично. Ми своє надолужимо після перемоги. Впевнений, що всі випускники зможуть отримати дипломи. Процедура їх оформлення і друку буде дуже складною, але ми над цим вже працюємо", - сказав Олег Шеремет.

Викладачів, які нині перебувають в центральних та західних областях України, а також за кордоном, Олег Шеремет просить максимально долучитися до організації освітнього процесу.

"Розумію, що у вас, скоріше за все, немає під рукою конспектів лекцій і методичних вказівок до практичних та лабораторних робіт. Але, давайте активізуємо наш досвід дистанційної роботи в умовах карантину. Впевнений, що і у месенджерах, і в хмарних сховищах знайдеться чимало корисної інформації, яку можна і потрібно донести до студентів", - сказав Шеремет.

Ректор університету звернувся до очільників факультетів, інститутів, кафедр, які перебувають поза межами області, налагодити комунікації з викладачами та студентами. За словами Шеремета, потрібно відходити від стереотипів минулих років і спільно шукати нові форми та методи роботи, які дозволять завершити цей навчальний рік і вручити дипломи всім випускникам. Координація діяльності викладачів поза межами Чернігівщини й України, покладається на першого проректора Володимира Дятлова.

На початок