70% звернень з Прикарпаття до Бюро економічної безпеки стосуються завищення цін на оренду житла

70% звернень з Прикарпаття до Бюро економічної безпеки стосуються завищення цін на оренду житла

70% звернень з Прикарпаття до Бюро економічної безпеки стосуються завищення цін на оренду житла
. Фото: Unsplash/Jaye Haych

Станом на 28 березня на Івано-Франківщині працівники Бюро економічної безпеки України отримали та опрацювали 54 повідомлення. Найбільше люди скаржаться на завищення цін на оренду житла — 38 звернень, що становить 70% від усієї кількості. Про це повідомляють на сайті БЕБ.

Ще 11 скарг надійшло через підвищення цін на продукти, три скарги — на вартість пального. Працівники Бюро економічної безпеки встановили факт штучного завищення цін на паливо на одній з мереж АЗС. Вона тимчасово призупинила роботу.

"За результатами проведеної роз’яснювальної роботи власники помешкань зменшують вартість оренди житла, підприємці зменшують націнку на продукти та шукають більш вигідних постачальників. В окремих випадках співробітники БЕБ передають інформацію щодо порушень до відповідних органів влади", — йдеться у дописі.

Всього працівники Бюро економічної безпеки отримали 1 200 повідомлень про підвищення цін, випадків перешкоджання ведення бізнесу, незаконних дій з гуманітарною допомогою та інших правопорушень у сфері економіки. З них 900 звернень фахівці вже опрацювали.

Про всі порушення людей просять одразу повідомляти на електронну адресу [email protected] або за допомогою Telegram-бота за цим посиланням.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини й ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок