Anonymous опублікувала наказ Міноборони РФ про створення фейкових відео, які дискредитують ЗСУ

Anonymous опублікувала наказ Міноборони РФ про створення фейкових відео, які дискредитують ЗСУ

Anonymous опублікувала наказ Міноборони РФ про створення фейкових відео, які дискредитують ЗСУ
Кремль, Москва, Росія. AP

Міжнародна хакерська група Anonymous опублікувала скан-копію наказу т.в.о міністра оборони Росії Дмитра Булгакова про підготовку фейкових відео, на яких "українські військові" нібито знущаються з "російських військовополонених".

"Створити і поширити серію відеоматеріалів з демонстрацією нелюдського ставлення військовослужбовців Збройних сил України та націоналістичних формувань на території України стосовно полонених, котрі висловили власне бажання здатися в полон", – ідеться у тексті документа.

У наказі також розпоряджаються спростувати факт залучення ЗС РФ військовослужбовців, що несуть військову службу по призову.

Також Булгаков наказує долучити безпідставні твердження до цих фейків про порушення українськими військовими Женевської конвенції про поводження з військовополоненими.

Наказ видано й підписано 21 березня.

Війна — усі останні новини

Що відомо

  • Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що в інформаційному полі ширяться фейкові відео, на яких українські військові начебто цькують полонених солдатів армії РФ.
  • Радник керівника Офісу президента Олексій Арестович закликав українських військових та цивільних громадян не знущатися з полонених російських військових.

Читайте також

Розвінчування російських фейків 27 березня

Вторгнення Росії в Україну. День 33. Онлайн

Russia invades Ukraine — live updates from Suspilne

Київ, Славутич, Буча, Ірпінь. Що відбувається у столиці та області

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок