Українець Шмуратко закінчив виступ на ЧС з фігурного катання емоційною програмою

Українець Шмуратко закінчив виступ на ЧС з фігурного катання емоційною програмою

Українець Шмуратко закінчив виступ на ЧС з фігурного катання емоційною програмою
. Іван Шмуратко. Фото: AP Photos

Другий найкращий результат українц у кар'єрі на чемпіонаті світу.

Український фігурист Іван Шмуратко закінчив виступ на чемпіонаті світу з фігурного катання, виступивши у фіналі одиночного турніру - довільній програмі.

Шмуратко зміг відправитися на чемпіонат світу з фігурного катання у Монпельє, виїхавши з України у період війни. І був єдиним представником України в одиночному фігурному катанні: Олександра Шаботова, яка тривалий час виступала у жіночому турнірі, виключили зі складу.

Читайте також: Ексросіянку Анастасію Шаботову виключили зі складу збірної України з фігурного катання

Коротку програму Шмуратко закінчив з 22-м результатом, виступаючи у тренувальній футболці. Попри це, 20-річному українському фігуристу вдалося пройти у фінал та виступити у довільній програмі.

На виступ у довільній програмі Шмуратко вийшов у змагальному костюмі. І за підсумками короткої програми мав зробити це одним із перших - під третім стартовим номером.

Як і під час короткої програми, глядачі на трибунах активно підтримали українського фігуриста - на трибунах було чимало синьо-жовтих прапорів. Сам виступ Шмуратка глядачі зустріли оваціями.

Шмуратко втратив одну позицію у порівнянні з короткою програмою і посів 23-е місце. Це другий найкращий результат українця у кар'єрі на рівні чемпіонатів світу.

"Пишаюся тим, що я українець, а також тим, що можу представляти таку сильну країну на міжнародному рівні під час війни. Це дуже важливо для нас. Дякую усьому світу за підтримку".

Що означає цей результат Шмуратка

  • Іван вдруге в кар'єрі змагався у довільній програмі чемпіонату світу, попередній раз - у 2021 році (21-е місце). Загалом це третій чемпіонат світу в його кар'єрі.
  • До Шмуратка український фігурист востаннє долав коротку програму ще на чемпіонаті світу у 2016 році.
На початок