Загиблі герої Чернігівщини: Віктор Зубок

Загиблі герої Чернігівщини: Віктор Зубок

Загиблі герої Чернігівщини: Віктор Зубок
. ФОТО: Державна екологічна інспекція у Чернігівській області

Він досліджував повітря навколо Чернігова на вміст шкідливих речовин. Це була його робота, але в перший же день повномасштабного вторгнення Росії, не чекаючи повістки, пішов на захист України. Загинув, захищаючи рідний Чернігів.

Віктор Зубок був головним спеціалістом відділу державного екологічного контролю атмосферного повітря. Неодноразово отримував відзнаки за свою роботу. Він готувався обіймати керівну посаду, склав іспит з української мови. Але через війну конкурс відбутися не встиг.

В перший день повномасштабного наступу пішов добровольцем у ЗСУ. Віктор Зубок закінчував військову кафедру в Сумському інституті артилерії. Молодший лейтенант запасу, знаючи, що його спеціальність буде затребуваною, пішов до військкомату, не чекаючи повістки.

Про це Суспільному розповів начальник Державної екологічної інспекції в Чернігівській області Сергій Жук. Він був з установи останнім, хто бачив Віктора Зубка.

«24 лютого ми повідомили всіх, що на роботу приходити не треба. Але я, як керівник, прийшов. І Віктор прийшов. З рюкзаком. Він приніс ключі від двох службових машин, віддав мені. Сказав: «Я все вирішив. Знаю, що треба», сів зі своїм батьком в авто і поїхав. Ще через кілька днів він мені зателефонував, сказав, що він в армії, з ним все добре. І що зі зв'язком можуть бути проблеми. Ще через певний час він виходив на зв'язок, а потім зник. Ми розуміли, що щось коїться. І вже через певний час все стало відомо», - каже Сергій Жук.

Як розповіла Суспільному дівчина Віктора Зубка Христина, вони планували своє спільне майбутнє. Віктор говорив, зокрема, і про війну. Казав, якщо розпочнеться повномасштабне вторгнення, піде воювати.

«Ще взимку 2021 року ми якось говорили, що робити, якщо дійсно буде війна. Він одразу був впевнений, що піде воювати і захищати рідних та місто. Так і трапилось: як тільки все почалось, одразу сказав, що іде на захист міста. Відвіз мене до батьків, а сам у військомат пішов», - каже Христина.
Загиблі герої Чернігівщини: Віктор Зубок
Загиблі герої Чернігівщини: Віктор Зубок. Фото з особистого архіву

15 березня Віктор Зубок загинув біля лижної бази, що на околиці Чернігова, захищаючи рідне місто. Йому було 29 років.

Загиблі герої Чернігівщини: Віктор Зубок
Загиблі герої Чернігівщини: Віктор Зубок. Фото з особистого архіву

Читайте також:

Зеленський нагородив орденом загиблого бійця з Чернігівщини

На початок