Олена Костевич здобула "золото" для України на Євро зі стрільби на 10 м

Олена Костевич здобула "золото" для України на Євро зі стрільби на 10 м

Олена Костевич здобула "золото" для України на Євро зі стрільби на 10 м
. ESC

Єдина медаль України на турнірі.

Титулована українська стрілкиня Олена Костевич стала чемпіонкою зі стрільби на чемпіонаті Європи на дистанції 10 метрів, що проходить у норвезькому Хамарі.

Костевич була єдиною представницею України на Євро. І змагалася у профільній для себе дисципліні - стрільба з пневматичного пістолета на дистанції 10 метрів.

Востаннє Костевич здобувала медаль Євро зі стрільби на 10 метрів ще у 2017 році. Тоді вона стала срібною медалісткою, поступившись сербці Зорані Аруновіч.

Проте на Євро-2022 титулована українська стрілкиня змогла закінчити із золотою медаллю. І взяти реванш у Аруновіч.

Саме Костевич та Аруновіч пройшли у фінал зі стрільби з пневматичного пістолета на дистанції 10 метрів. Крім них, за "золото" турніру боролися також австрійка Сільвія Штайнер, а також француженка Каміль Єдржевські.

Найкращий результат у стрільбі показала саме українка. Вона вибила 38.5 очок, тоді як Аруновіч - 36. А у "золотому" фіналі перемогла сербку з результатом 16:14 та стала чемпіонкою Європи.

Це перше "золото" для Костевич за п'ять років на Євро зі стрільби з пневматичного пістолета на дистанції 10 метрів. Востаннє вона його вигравала у 2017 році - тоді Аруновіч здобула "бронзу".

Хто така Олена Костевич

  • 36-річна українська стрілкиня, представниця Чернігівської області.
  • Костевич - 4-разова бронзова призерка Олімпійських ігор. У 2004 році вона здобула "золото" у стрільбі з пневматичного пістолета, після чого у 2012-му - дві "бронзи" (10 метрів, 25 метрів). Останню ж медаль Костевич здобула у парі з Олегом Омельчуком на Іграх у 2020 році.
  • Костевич - 2-разова чемпіонка світу та 3-разова чемпіонка Європи зі стрільби. Останнє "золото" вона вигравала ще на Євро у 2019 році у парі з Омельчуком.
На початок