Ястремська замінила Костюк у заявці України на матч проти США на Кубку Біллі Джин Кінг

Ястремська замінила Костюк у заявці України на матч проти США на Кубку Біллі Джин Кінг

Ястремська замінила Костюк у заявці України на матч проти США на Кубку Біллі Джин Кінг
. AP

Кількість тенісисток у складі залишається незмінною.

У складі жіночої збірної України з тенісу відбулася зміна перед матчем Кубка Біллі Джин Кінг проти Сполучених Штатів. Про це повідомляє пресслужба Федерація тенісу України.

18 березня українська федерація оголосила список тенісисток на матч проти США. У нього увійшли Еліна Світоліна, Марта Костюк, Катаріна Завацька, а також сестри Людмила та Надія Кіченок.

Читайте також: Жіноча збірна України з тенісу оголосила склад на матч проти США

Перед матчевим протистоянням проти США у складі України відбулася заміна. Замість Марти Костюк у заявку потрапила Даяна Ястремська.

У федерації тенісу України повідомили, що причина заміни пов'язана з рішенням Костюк, яка відмовилася брати участь у матчі. Сама тенісистка це рішення не коментувала.

Таким чином, Ястремська має можливість вперше вийти на корт за Україну за два роки. Востаннє тенісистка грала за українську збірну у лютому 2020-го проти Естонії, взявши участь у двох матчах (одиночному і парному) - у кожному з них здобула перемогу.

Матчева зустріч між Україною та США відбудеться 16-17 квітня у місті Ешвіл (штат Північна Кароліна). Поєдинки відбудуться на хардовому покритті - це вибір американської сторони.

Що відомо

  • Ястремська у березні 2022 року дійшла до фіналу турніру WTA у Ліоні - перший фінал для неї за два роки.
  • Крім матчевого протистояння Україна - США, у кваліфікації Кубка Біллі Джин Кінг будуть зіграні ще шість матчів. Через дискваліфікацію Росії та Білорусі були внесені зміни у список учасників фіналу: вже відомо чотири команди, які туди потрапили.
Читайте також: ITF замінила збірну Росії з тенісу у матчах Кубка Девіса та Кубку Біллі Джин Кінг
  • Жіноча збірна України двічі у своїй історії грала у Першій світовій групі Кубка Федерацій (до реформи) - це було у 2010 та 2012 роках. Тоді до світової групи доходили вісім збірних, які грали матчі на виліт. Україна двічі вилітала одразу в першому раунді.
На початок