Більше трьох тисяч масок роздали волонтери іванофранківцям

Більше трьох тисяч масок роздали волонтери іванофранківцям

Більше трьох тисяч масок роздали волонтери іванофранківцям
. Суспільне Карпати

Понад три тисячі індивідуальних захисних масок за півтора тижня роздали на вулицях Івано-Франківська та в чергах до супермаркетів представники громадської організації "Разом ІФ". Акція проходить в межах ініціативи "STOP Коронавірус Івано-Франківськ".

"Я була дуже приємно вражена такою ініціативою, тому що при такому дефіциті засобів індивідуального захисту, як бачите, в мене маска саморобна, тому що стараюся дотримуватися всіх правил карантину, отримати маску було справді дуже приємно. Безперечно, зараз дуже важливо себе захистити", - радіє подарунку франківка Галина Гарасимчук.

Наталя Фльоркевич на вулиці маску не носить. Жінка каже, що не бачить в цьому необхідності, а от в приміщенні одягає, тому теж взяла маску: "Звичайно, що маски хоч якось можуть нас захистити від того, про що ми фактично нічого не знаємо, бо інформації є мало. Люди фактично нічого не знають. Я маску взяла, вона в мене є в торбинці. Чому зараз я без маски? Тому, що Міністерство охорони здоров’я кричить всім і доносить до всіх, можливо не всі чують: в повітрі вірусу немає".

Окрім роздачі масок на вулиці, представники громадської організації "Разом ІФ" перевірили, як дотримуються правил карантину в одному з супермаркетів міста. Також пояснюють, як дотримуватися карантинних обмежень.

Більше трьох тисяч масок роздали волонтери іванофранківцям
Більше трьох тисяч масок роздали волонтери іванофранківцям. Суспільне Карпати

"Ми створили групу у Facebook і там обмінюємося інформацією, профілактичною роботою, стараємося згрупувати людей, які готові допомагати зараз безкоштовно громаді, лікарям. Також ми проводимо "живу" роботу: роздаємо маски і проводимо профілактичну роботу серед населення", - каже Ярослав Гуменюк.

У понеділок 30 індивідуальних захисних масок представники цієї організації передали кореспондентам Івано-Франківської філії Суспільного.

Автор: Олександр Букатюк

На початок