На облаштування сховища у Кропивницькому витратили два мільйона гривень

На облаштування сховища у Кропивницькому витратили два мільйона гривень

На облаштування сховища у Кропивницькому витратили два мільйона гривень
. Суспільне Кропивницький

Два мільйона гривень витратили на облаштування сховища в центральній частині Кропивницького. Розташоване воно у двоповерхівці, яку побудували більше сотні років тому, перебуває у приватній власності. Під час Другої світової війни у цьому сховищі ховались люди, розраховане воно на тисячу людей – розповів представник власниці будівлі Дмитро Овчінніков. Суспільне дізнавалось, як облаштували укриття і за чиї гроші.

Глибина сховища – три метра, площа – більше пів тисячі квадратних метрів, товщина стін – метр. Температура повітря в приміщенні завжди 15 градусів тепла. До вторгнення Росії в Україну сховище було законсервоване. Його почали ремонтувати 25 лютого, витратили близько двох мільйонів гривень. Це гроші власниці приміщення – сказав її представник: "Близько тисячі людей тут зможуть, навіть, жити. Тут є вода, комунікації, туалет, централізована каналізація. Залишилось завезти сюди ліжка, стільці, столи, зробити запас води та їжі".

На облаштування сховища у Кропивницькому витратили 2 млн грн
Суспільне Кропивницький

За словами Дмитра Овчіннікова, у сховищі зробили підлогу, укріпили фундамент по всьому периметру, залили армовану стяжку, розмурували вхід. Цегла, з якої будували сховище – вогнестійка: "Робимо сходи, щоб жителі міста легко могли сюди заходити. Тут буде комендант, який прийматиме людей. Працюватиме цілодобово".

На облаштування сховища у Кропивницькому витратили 2 млн грн
Суспільне Кропивницький

Дооблаштувати сховище і завезти туди меблі, продукти і воду планують до кінця березня.

Що відомо

28-й день російсько-української війни. Новини Кіровоградщини.

Читайте також

У Кропивницькому на час воєнного стану планові ремонти та заміну комунікацій працівники житлово-експлуатаційних організацій не робитимуть. Бракує грошей, бо містяни стали менше платити за надані послуги. До прикладу, в житлово-експлуатаційній організації №2 оплата зменшились на 36 відсотків порівняно з минулим місяцем. Це інформація від начальниці організації Олени Петрусенко.

Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб
На початок