У Луцьку підвищили тарифи на тепло і гарячу воду: скільки платитимуть містяни

У Луцьку підвищили тарифи на тепло і гарячу воду: скільки платитимуть містяни

У Луцьку підвищили тарифи на тепло і гарячу воду: скільки платитимуть містяни
. УНІАН

Для населення Луцька вартість тепла зросте на 10-12 %. Мешканці житлових будинків, що не оснащені вузлами загальнобудинкового обліку теплової енергії здорожчання буде орієнтовно на 25%, — розповів Суспільному директор державного комунального підприємства "Луцьктепло" Іван Скорупський.

Нові тарифи почнуть діяти з початку опалювального сезону.

Рішення про підвищення тарифів на тепло та гарячу воду прийняли 30 вересня на засіданні виконкому Луцької міськради.

Іван Скорупський каже, що у минулому опалювальному сезоні гігакалорія коштувала 1 850 гривень, тепер її вартість — 2 100 гривень. "Для юридичних осіб, бюджетної сфери рівень підняття складе 130%. Газ для бюджетної сфери та інших споживачів коштує від 24 777 гривень, тому таке шалене підняття", — пояснює Іван Скорупський.

Ріст ціни на теплову енергію економічно обґрунтоване, — вважає начальник департаменту економічної політики Луцької міськради Борис Смаль, — і залежить від коливань ціни на газ. Каже, що ціну на тепло формує орган місцевого самоврядування, але, виходячи із закупівельної ціни на газ. "80% у тарифі – це енергоносії, у діючому тарифі на тепло, ми мусимо на це реагувати, інакше підприємство впаде у боргову яму і зупиниться", — коментує підвищення тарифів у Луцьку Борис Смаль.

30 вересня рівень розрахунків населення за послуги з підприємством "Луцьктепло" становить 92, 5%, — каже директор Іван Скорупський. Борг підприємства перед Нафтогазом становить 320 мільйонів гривень.

Що відомо

  • З жовтня 2020 року лучани по-новому платять за централізоване теплопостачання. Суму розбивають на увесь рік.
  • У травні 2021 року жителі Луцької громади боргували 150 мільйонів гривень підприємству "Луцьктепло" за постачання тепла та гарячої води в оселі.
На початок