У Миколаєві поховали шістьох військових з різних міст України

У Миколаєві поховали шістьох військових з різних міст України

У Миколаєві поховали шістьох військових з різних міст України
. Фото: Валентина Гурова/Суспільне Миколаїв

У Миколаєві 21 березня попрощались із шістьома військовослужбовцями різних підрозділів Збройних сил України (ЗСУ). Перед виїздом похоронної процесії родичам та друзям загиблих довелось ховатись від снарядів та російських ракет.

За словами командира 145-го ремонтного полку Олександра Помазана, 21 березня попрощалися з двома бійцями його підрозділу: Віталієм Володьком та Дмитром Уваровим. Їхні рідні не змогли попрощатися з чоловіками.

"Сьогодні прощаємось із Дмитром, який родом з окупованих територій, зараз це ЛНР (так звана Луганська народна республіка — ред.), і Віталій, він родом з Чернігівщини, це місто зараз, на жаль, також в кільці, і не можуть відвести хлопця, щоб можна було провести поховання", — сказав Олександр Помазан.

У Миколаєві поховали шістьох військових з різних міст України
У Миколаєві 21 березня простилися з шістьма військовослужбовцями. Фото: Валентина Гурова/Суспільне Миколаїв

Як розповів Олександр Помазан, військовослужбовці загинули 18-го березня під час обстрілу російськими ракетами казарми, у якій відпочивали бійці.

"З п'ятого по перший поверх обвалилися плитові перегородження казарми, на жаль, сталося те, що сталося", — сказав Олександр Помазан.

У Миколаєві поховали шістьох військових з різних міст України
Відспівував небіжчиків отець Володимир. Миколаїв 21 березня. Фото: Валентина Гурова/Суспільне Миколаїв

Службу правив військовий священник нацгвардії України отець Володимир.

Зі своїм сином Ігорем попрощався Олександр Шаповалов. Сам чоловік служив у Криму до 2003 року.

"У 2016 році призвали на строкову службу, за місяць підписав контракт. Сказав: "Не хочу сидіти у вас на шиї". Молодшого лейтенанта отримав, лейтенанта. Думали все нормально, влітку купили квартиру, відремонтували. Сім’я у нього, дружина, дитина сім місяців. Дякую "братському" народу. Все життя руйнується. Маленький онук, тепер мені помирати не можна", — сказав Олександр Шаповалов.

Поховання відбулося на одному з міських кладовищ.

Військовослужбовці, з якими попрощались 21 березня, були з різних міст України.

Що відомо

18 березня війська Росії ракетою вдарили по військовій частині в Миколаєві. Рятувальники разом із військовими того ж дня почали розбирати завали. Точної інформації про загиблих та поранених внаслідок обстрілу, станом 21 березня, не назвали.

Читайте Суспільне Миколаїв у Telegram, Viber та Instagram.

На початок